Acasă Actualitate Drulă, Orban și Tomac cer premierului să ridice vizele pentru ruși

Drulă, Orban și Tomac cer premierului să ridice vizele pentru ruși

DISTRIBUIȚI

USR, Forţa Dreptei şi PMP cer premierului Ciucă să refuze acordarea de vize turistice pentru cetăţenii Federaţiei Ruse şi să promoveze interdicţia la nivelul UE

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, împreună cu Ludovic Orban, preşedintele „Forţa Dreptei”, şi Eugen Tomac, preşedintele PMP, adresează prim-ministrului următoarea scrisoare deschisă:

Domnului Prim-ministru Nicolae-Ionel Ciucă

Bucureşti, 27 August 2022

Domnule Prim-ministru,

Cât timp agresiunea nejustificată a Rusiei în Ucraina nu încetează, iar consecinţele acestui război sunt resimţite de fiecare român, este inacceptabil ca cetăţenii ruşi să continue să primească vize turistice în România sau pe teritoriul Uniunii Europene, ca în timpurile de pace.

Vă solicităm să interziceţi de urgenţă acordarea vizelor turistice pentru cetăţenii ruşi pe teritoriul României şi, în egală măsură, să coordonaţi eforturi diplomatice sporite împreună cu celelalte state ale Uniunii Europene pentru interzicerea totală a prezenţei turiştilor ruşi în UE.

Este momentul ca România să sprijine Finlanda şi statele baltice care au implementat deja această măsură şi să iniţieze discuţii la cel mai înalt nivel în acest sens. România trebuie să demonstreze mai multă fermitate diplomatică în faţa regimului criminal al lui Vladimir Putin.

Cu excepţia vizelor umanitare pentru sprijinirea reprezentanţilor societăţii civile, a opoziţiei politice şi a persoanelor persecutate pe nedrept în Rusia, cetăţenii ruşi nu ar trebui să fie bineveniţi în România sau în Uniunea Europeană în actualul context al invaziei militare brutale din Ucraina.

Aveţi ocazia de a arăta, domnule prim-ministru, că România poate fi lider în politica europeană. Dacă veţi face alegerea corectă, vom sprijini decizia la nivel naţional şi european.

Semnatari:

Cătălin Drulă – Preşedinte USR

Ludovic Orban – Preşedinte „Forţa Dreptei”

Eugen Tomac – Preşedinte PMP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.