Acasă Actualitate Rafila mută SMURD-ul la Ministerul Sănătății. Arafat rămâne cu ISU

Rafila mută SMURD-ul la Ministerul Sănătății. Arafat rămâne cu ISU

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, lansează ideea mutării serviciului SMURD de la Ministerul de Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență la Ministerul Sănătății. Făcând aluzie la șeful DSU, Raed Arafat, Rafila a afirmat că este nevoie de politici de sănătate care să nu țină cont de numele persoanelor care ocupă funcții.

„La DSU sunt profesioniști, e domnul Arafat, dar evident discutăm de o activitate medicală, iar responsabilitatea în fața opiniei publice și a lumii medicale este a Ministerului Sănătății. Sunt partenerii noștri, SMURD e o structură a DSU care și-a făcut foarte bine datoria, dar integrarea serviciilor de urgență cu celelalte servicii medicale e absolut necesară pentru că nu funcționează separat. Ele funcționează integrat. Trebuie să fie o politică de sănătate care să nu țină cont de numele persoanelor care ocupă funcții la un moment dat”, a declarat ministrul Rafila, într-o conferință de presă.

„Dumneavoastră personalizați imediat: vrei să iei de la persoana A și să o treci la persoana B. Dacă vom continua cu această dezbatere de natură polemică, nu o să reușim”, a mai precizat ministrul Sănătății.

2 COMENTARII

  1. Chiar asa mai Rafila,pai Ministerul Sanatati au si ei”SMURDUL”lor,salvarile vreu sa zic sau ambulamte cum li se mai zice acum,salvari la care de cate ori sunau oameni li se raspundea sa mai astepte pentru ca nu au masini asta daca li se raspundea pentru ca de cele mai multe ori suna ocupat pana cand a aparut SMURDul mai intai la Tg.Mures dupa care in toata tara tocmai pe fondul functionari proaste serviciului de ambulanta subordonat min.Sanatatzi si asa au scapat oameni de calvarul serviciului de urgenta coordonat de stat prin min.Sanatatzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.