Acasă Actualitate Raportul interimar pe Justiție – plin de „tendințe negative”

Raportul interimar pe Justiție – plin de „tendințe negative”

DISTRIBUIȚI

Documentul va fi public la sfârșitul lui februarie

Raportul interimar al Comisiei Europene ce va fi publicat în a doua sau a treia săptămână din februarie va critica "tendințele negative" din ultimele șase luni în domeniul justiției, au declarat mai multe surse europene, potrivit Hotnews. Fiind un raport interimar, documentul nu va face recomandări cu privire la menținerea sau închiderea mecanismului de cooperare și verificare în domeniul justiției.
Documentul, care va avea mai puțin de zece pagini, va intra săptămâna viitoare în ultima fază de redactare, urmând a fi publicat fie în perioada 9-13 februarie, fie o săptămână mai târziu.
Raportul Bulgariei va fi publicat odată cu cel privind România și este de așteptat ca guvernul de la Sofia să conteste, așa cum a făcut și în trecut, anumite pasaje din document, întârziind calendarul publicării.
Guvernul Boc și-a asumat ca obiectiv de guvernare scoaterea României de sub monitorizare după raportul final din luna iulie.
La Bruxelles, în cercurile românești, se vehiculează ideea că Bucureștiul e mai avantajat politic decât Sofia, deoarece președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, este din aceeași familie politică – a popularilor europeni – cu președintele Traian Băsescu și cu premierul Emil Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.