Acasă Actualitate Raul Ampoi, poluat cu steril

Raul Ampoi, poluat cu steril

DISTRIBUIȚI

Cantitati importante de apa cu steril s-au scurs, in noaptea de duminica spre luni, in raul Ampoi, din judetul Alba, printr-o conducta a unui iaz de decantare al Exploatarii Miniere Zlatmin Zlatna.

Potrivit directorului Agentiei pentru Protectia Mediului Alba, Dimitrie Clepan, poluarea accidentala s-a produs la iazul de decantare de pe Valea Mica, apartinand Exploatarii Miniere Zlatmin Zlatna.

Dimitrie Clepan a spus ca, printr-o conducta a iazului de decantare, in raul Ampoi au ajuns cantitati importante de apa cu steril, timp de trei ore din iaz scurgandu-se, la fiecare secunda, circa 0,8 metri cubi de hidromasa.

O comisie formata din reprezentanti ai administratiei locale si judetene, ai Agentiei pentru Protectia Mediului, ai Garzii de Mediu, ai Politiei si Inspectoratului de Protectie Civila ancheteaza cauzele in care s-a produs acest incident.

Din primele cercetari se pare ca poluarea s-a produs dupa ce persoane necunoscute au furat o parte a sondei inverse prin care se facea evacuarea apelor limpezi din iazul de decantare si astfel au fost antrenate, o data cu apa, si cantitati de steril.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.