Acasă Actualitate Război internaut în USL: Alina sare virtual la gâtul lui Victor

Război internaut în USL: Alina sare virtual la gâtul lui Victor

DISTRIBUIȚI

Guvernul României încearcă metode rudimentare de a spori transparența, dar numai că acel cult al personalității din epoca ceaușistă încă mai bântuie curtea Kiseleff-ului. Cu mare pompă, biroul de presă al Guvernului a comunicat ieri că instituția are pagină de Facebook. „Bine ați venit pe pagina oficială a Guvernului României! Ne dorim ca acesta să fie locul în care să vă prezentăm cele mai importante decizii ale Guvernului României pentru a le discuta, constructiv, împreună“, îi întâmpină Guvernul pe internauți. Toate bune și frumoase până aici, numai că cei de la comunicare, din prea multă obediență probabil, au încurcat instituția cu persoana care o conduce vremelnic. Astfel noua pagină de Facebook are link-uri directe către pagina de Facebook și contul de Twitter ale premierului Victor Ponta. Mai mult, această pagină cu legătură către conturile lui Ponta a stârnit invidie în rândul politicienilor internauți din tabăra liberală. Cea mai nemulțumită este Alina Gorghiu, un parlamentar care petrece zilnic multe ore pe internet. Poate chiar mai multe decât în Parlament. Ea s-a arătat foarte nemulțumită că proaspătul cont de Facebook al Guvernului îl promovează numai pe președintele PSD, Victor Ponta. „Nu e normal sa dai link doar către contul premierului“, spune Gorghiu în postarea cu titlul „Îl provoc pe Ponta!”.

Odă către marele cârmaci

Ea a comparat această direcționare cu un caz ipotetic similar cu cel al șefului de la Casa Albă. „Să facă și cont de twitter pentru Guvern!!! Barack Obama are aproape 28 de milioane de followeri și Guvernul României abia își face pagina de Facebook….ar spune unii cârcotași. Dar e bine!”, se-nfoaie Alina pe blogul personal. Ironic, această îl îndeamnă pe Ponta să nu se oprească aici. „Totuși…astept si contul de twitter al Guvernului, ca premierul are deja. ?ê?£i nu e normal sa dai link din pagina Guvernului, la General Info, (doar) catre contul premierului“, scrie Alina Gorghiu pe blog.
„Din ceea ce observ, aceasta pagina este o odă adusă lui Ponta… ci nu o pagină de informare cu măsurile luate de membrii guvernului… că s-a scumpit factura la curent, căldură, că nu sunt locuri de munca… că ar trebui să-și primească salariul de la televiziunile private, a căror purtător de cuvânt, imagine și venit este. Oare, chiar atât de proști ne cred guvernanții noștri?“, a comentat Adrian Adi la postarea „Vizitele externe ale Primului Ministru Victor Ponta din ultima lună“, preluat de ziare.com. Ulterior, văzând că lumea observă frustrarea sa de bloggeriță cu rating rănit, aceasta a scris într-un update pe blogul său ca „postarea era doar o încurajare ca și alte ministere să comunice în aceasta direcție”. Chiar dacă Alina Gorghiu a revenit ulterior la sentimente mai bune față de Ponta pentru a nu se specula un nou scandal în USL, nu același lucru l-au făcut și internauții români. Prima zi a noii pagini a debutat cu o sesiune de cenzură autentică. Mai mulți cetățeni și-au exprimat indignarea pentru faptul că  le-au fost șterse mesaje dezabro­ba-toare vizavi de actul guvernamentale prestat de USL până în prezent. „Vad că ștergeți comen­tariile care va critică… FĂRĂ CUVINTE !”, a scris George Staicu pe pagina de Facebook a Guvernului.

Vosganian forțează „transparența”

Demersul creării acestei pagini vine după ce ministerul Economiei, condus de Varujan Vosganian, a publicat o serie de intenții ale acestei instituții pe care Ponta nu le-ar fi aprobat în prealabil vizavi de viitoare disponibilizări în sectorul de stat. Premierul Victor Ponta i-a cerut ieri dimineață lui Vosganian să retragă de pe site-ul Ministerului Economiei proiectul privind protecția socială a angajaților care urmează să fie disponibilizați, conform textului, și să clarifice acest subiect, precum și să identifice persoanele care au avansat un asemenea document fără aprobarea Guvernului. „Proiectul afișat pe site-ul Ministerului Economiei nu a fost prezentat Guvernului și nu este susținut de acesta. Primul-ministru i-a cerut ministrului Economiei, Varujan Vosganian, să retragă acest proiect de pe site-ul ministerului și să clarifice acest subiect, precum și să identifice persoanele care au avansat un asemenea document fără aprobarea Guvernului“, informează Executivul. Evident, totul a fost ambalat cu o poveste frumoasă legată de transpa­rență și nevoie sporită de comunicare din partea cabinetului Ponta.

Mădălin Necșuțu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.