Acasă Actualitate Realitatea TV joacă alba-neagra cu propriile datorii la bugetul de stat

Realitatea TV joacă alba-neagra cu propriile datorii la bugetul de stat

DISTRIBUIȚI

De la „regulile BBC“, la manualul de manipulare
Realitatea TV desfășoară de cåteva săptămåni o adevărată campanie împotriva președintelui ANAF Sorin Blejnar. Orice discuție despre șpăgile din vămi a fost însoțită de imaginile șefului Fiscului, orice scandal de corupție ducea, evident, la același șef, ba chiar au organizat un „concurs“ de ghicit regina pe care același Blejnar îl cåștiga în fiecare zi.
La sfårșitul săptămånii însă, Realitatea TV a „evoluat“ de la informații tendențioase la minciuni absolute – a anunțat că ANAF a blocat miercuri (9 martie n.r.) conturile Realității TV, „deși exista un protocol de eșalonare a datoriilor, care a fost ignorat după seria de emisiuni legate de activitatea ANAF“.
ANAF a anunțat, ieri, că S.C. Realitatea Media S.A. înregistra la data de 28.02.2011 datorii către bugetul general consolidat de peste 4 milioane lei (aproximativ 1 milion de euro), ca urmare a neplății impozitelor și taxelor, în principal a impozitelor cu reținere la sursă pentru salariații săi, respectiv contribuțiile la asigurările sociale, impozit pe venit, șomaj și sănătate.
„Astfel A.N.A.F., pentru recuperarea acestor datorii, a introdus societatea Realitatea Media S.A. în procedură de executare silită, urmatorul pas după somarea companiei fiind instituirea de poprire asupra conturilor bancare ale acesteia“, se arată în comunicatul institutiei.

Da, dar…

Cu alte cuvinte, lucrurile stau exact invers – campania împotriva lui Blejnar a fost declanșată tocmai de blocarea conturilor Realitatea Media de către ANAF, pentru neplata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat.
„Curentul“ a arătat, cu o săptămånă înainte, că iritarea Realitatea TV nu avea legătură cu îngrijorarea față de corupția din vămi, ci cu blocarea conturilor.

Nu există niciun protocol

Referitor la afirmația făcută de conducerea Realitatea Media SA postată pe site-ul www.realitatea.net, care susține că „ANAF a blocat conturile companiei deși există un protocol de eșalonare a datoriilor, care a fost ignorat după seria de emisiuni legate de activitatea ANAF“, ANAF precizează că un asemenea „protocol“ nu putea fi încheiat întrucât la această dată nu există un act normativ care să reglementeze posibilitatea legală de acordare a unei amânări sau eșalonări la plată a obligațiilor restante ale oricărui agent economic. „Toate măsurile de executare silită au fost luate în conformitate cu prevederile Codului de procedură fiscală, OG 92/2003, și în limita datoriilor restante neachitate de către S.C. Realitatea Media S.A. Orice altă afirmație venită din partea S.C. Realitatea Media S.A. nu face altceva decât să abată atenția de la problema reală pe care o au, și anume neplata datoriilor către bugetul de stat“, se arată în comunicatul ANAF.
„Nu există niciun fel de înțelegere sau protocol, nici scris, nici verbal, în legătură cu vreo eșalonare a plății datoriilor Realitatea Media către stat“, au explicat reprezentanții ANAF, pentru „Curentul“.

Repetiția ține loc de demonstrație

Precizarea „conducerii Realitatea Media“ cum că „exista un protocol de eșalonare a datoriilor, care a fost ignorat după seria de emisiuni legate de activitatea ANAF“ este o minciună absolută.
Precizarea are rolul de a arăta nu doar că anagajații Realitatea TV sunt niște profesioniști desăvårșiți care nu se lasă intimidați, ci că aceștia și întreaga televiziune, cu tot cu patronul său eventual, sunt niște adevarați luptători împotriva corupției. Chit ca nu există nicio dovadă care să le susțină „dezvăluirile“!
De altfel, nici nu contează dacă o informație este adevarată sau nu, Realitatea TV este expertă în transpormarea unor informații în „fapte“ prin repetare.
Este o metodă clasică de manipulare, prin care o informație devine „adevărată“ nu pentru că se conformează unor criterii obiective, riguroase și atestate la sursă, ci pur și simplu pentru că este repetată și preluată de celelalte medii de informare. Astfel, informația este confirmată.
Repetiția se substituie demonstrației, iar la nevoie, publicațiile, „platformele de opinii“ și site-urile prietene sunt gata să repete și să „confirme“ orice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.