Acasă Actualitate Record pentru o politiciană din Craiova: peste 11000 de contracte pe bani...

Record pentru o politiciană din Craiova: peste 11000 de contracte pe bani publici

DISTRIBUIȚI

Afacerile sunt transpartinice sau partidele câștigătoare și pierzătoare își dau mâna și se înțeleg până la urmă atunci când vine vorba despre banul public.

Exemplul este reprezentat de o femeie de afaceri politician din Craiova care a primit mii de contracte de achiziții publice de la administrația PSD. Elena Simion este un nume necunoscut pentru publicul larg. În iunie 2012 ea candida din partea PDL pentru un loc în Consiliul Local Craiova. Elena, fata pe care PDL-ul a pus-o pe lista de candidați la consiliul local Craiova în 2012 și care susținea partidul cu donații și cotizații este implicată în mai multe afaceri. În general afacerile ei au ca obiect produsele de papetărie, scriu jurnaliștii jurnaliștii de la Oltenia.info

Elena și Ioan Simion sunt implicați direct sau indirect în firmele Softrom Grup, Softrom SRL și, mult mai important în Asociația Resurse pentru Dezvoltare.

8000 de contracte publice pe ONG

Deși PDL a suferit o înfrângere monumentală în 2012, afacerile Elenei Simion au explodat. Asociația Resurse pentru Dezvoltare a reușit să obțină nici mai mult nici mai puțin de 8297 contract cu instituții publice.
Marea majoritate sunt din județul Dolj. Toate sunt atribuite prin procedura „cumpărare directă”. Asociația Elenei Simion a câștigat 96.1% din procedurile de achiziție publică la care a participat.

ONG-ul familiei Simion a primit bani de la Salubritate Craiova, de la mai toate școlile și liceele din Dolj, de la Salubritate Segarcea sau de la Consiliile Locale din Calafat sau Segarcea, Universitatea din Craiova sau Facultatea de Medicină și Farmacie. Lista este foarte lungă.

3000 de contracte publice pe SRL

Acolo unde asociația nu a reușit, familia Simion a folosit una dintre firme. Softrom Grup a semnat la rândul său 3073 de contracte cu diferite instituții publice.
Aceleași licee, școli, primării și autorități contractante care și-au găsit numitorul comun: afacerile cu familia Simion.

Deși numeric firma are mai puține contracte, acestea se pare că sunt mai consistente deoarece la finele lui 2015 Softrom Grup înregistra venituri totale de 5.068.358 lei, scriu jurnaliștii de la Oltenia.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.