Acasă Actualitate Regula românească pentru țările UE și SEE de 5 îmbolnăviri la un...

Regula românească pentru țările UE și SEE de 5 îmbolnăviri la un milion de locuitori a fost schimbată

DISTRIBUIȚI

Regulă nouă pentru excepția de la izolare: În listă vor intra țările din UE și Spațiul Economic European cu rata cazurilor noi de COVID-19 din ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori mai mică sau egală cu a României. Raed Arafat stabilise anterior că media trebuie să fie de sub 5 la milionul de locuitori, România având între 15 și 20 acest număr.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre prin care stabilește o nouă regulă pentru excepția de la izolare la sosirea în România. Astfel, în listă vor intra țările din UE și Spațiul Economic European care au rata cazurilor noi de COVID-19 din ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori mai mică sau egală cu a României, în perioada similară.

În baza acestui criteriu, Institutul National de Sănătate Publică stabilește lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care persoanele care sosesc în România din acestea sunt exceptate de la măsurile de izolare/carantină pe care o supune aprobării Comitetului Național pentru Situații de Urgență, mai precizează Grupul de comunicare strategică într-un comunicat.

Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică și se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Conform sursei citate, în adoptarea Hotărârii CNSU numărul 33 s-a ținut cont de recomandarea Consiliului Uniunii Europene cu numărul 2020/0134 (NLE) privind restricția temporară asupra călătoriilor neesențiale către UE, dar și de recomandările formulate prin Hotărârea nr. 20 din 01.07.2020, a Grupului de suport tehnico – științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

1 COMENTARIU

  1. Pai cum adica hotaraste numai Arafat totul???Nu intreaba pe nimeni, nu intreaba specialiti de virusologie sau de cei cu gripele ??/Cum adica „”Raed Arafat stabileste”””…
    pai daca Ministrul Sanatatii spune ca NU este epidemie ca nu se intrunesc numarul respectiv atunci de ce mai sint starile de alerta??? de ce mai purtam ca timpiti mastile?? de ce se mai minte cu numarul de corona??/de ce mai sinte atitea restrictii???
    deci NU avem epidemie??/CLAR…CLAR…
    In schim Arafat isi bate joc de bolnavii cronici care urmau sa fie operati cu programare…RUSINE…
    Dar…dar…se vor operat „”urgentele programate””‘>>nu prea am inteles cum este aceea urgenta programata….Cine greseste sa plateasca cu virf si indesat….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.