Acasă În Lume Cu o rată de 1,54/100.000 față de 1,75 a României, UK va...

Cu o rată de 1,54/100.000 față de 1,75 a României, UK va intra pe lista țărilor exceptate de la izolare la sosirea în țara noastră

DISTRIBUIȚI

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre prin care stabilește o nouă regulă pentru excepția de la izolare la sosirea în România. Astfel, în listă vor intra țările din UE și Spațiul Economic European care au rata cazurilor noi de COVID-19 din ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori mai mică sau egală cu a României, în perioada similară.
Astfel, România are o medie de noi cazuri în ultimele 14 zile de 340, ceea ce reprezintă o rată la populația de 19,4 milioane de 1,75/100.000 de locuitori.

Marea Britanie a avut pentru aceeași perioadă o medie a numărului de îmbolnăviri de 1016,6 de noi cazuri ceea ce la populația de 66 milioane a Marii Britanii înseamnă o rată de 1,54/100.000 de locuitori.

În baza acestui criteriu, Institutul National de Sănătate Publică care va stabili lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care persoanele care sosesc în România din acestea sunt exceptate de la măsurile de izolare/carantină va fi obligat să treacă și Marea Britanie pe această listă.
Conform sursei citate, în adoptarea Hotărârii CNSU numărul 33 s-a ținut cont de recomandarea Consiliului Uniunii Europene cu numărul 2020/0134 (NLE) privind restricția temporară asupra călătoriilor neesențiale către UE, dar și de recomandările formulate prin Hotărârea nr. 20 din 01.07.2020, a Grupului de suport tehnico – științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

1 COMENTARIU

  1. Se pi ssa iUKeiistii pe masura asta! Cine sunt je gurile politruce incompetente ascunse sub titulatura „Comitetul Național pentru Situații de Urgență”? Ca nu au dat nici o lista cu componenta CeNeSeUului. Vrem sa-i stim cu nume, cu prenume, si cu SiVi! CeNePeul nu ne intereseaza, ca oricum spun organili ca ele fac „anonimizarea persoanelor” din motive de ReGhePeDe…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.