Acasă Actualitate Retea de calauze, anihilata de Politia de Frontiera Bihor

Retea de calauze, anihilata de Politia de Frontiera Bihor

DISTRIBUIȚI

O ampla retea de calauze, ale carei ramificatii se intindeau de la Bucuresti pana la Budapesta, a fost anihilata de catre politistii de frontiera bihoreni.

Din datele Politiei, membrii retelei ar fi organizat, calauzit si indrumat spre frontiera cu Ungaria circa 70% din grupurile de cetateni afroasiatici. Astfel, au fost retinuti Mohammad Jafar, din Afganistan, domiciliat in Bucuresti, Ahmed Saghir si Wahhed Hameed, cetateni pakistanezi, precum si Naghi Geza si Clara, domiciliati in Cetariu.

Cetateni afro-asiatici care voiau sa ajunga in Occident erau racolati de catre Mohammad Jafar, din campusurile de refugiati din Bucuresti. Doritorii erau transportati la domiciliul sotilor Naghi, unde erau cazati intre o zi si 10 zile. Politistii au gasit la domiciliul familiei Naghi zeci de documente de sedere temporara, majoritatea false, haine si bagaje, fotografii de familie ale cetatenilor afro-asiatici care au fost cazati, precum si note de cheltuieli efectuate cu cazarea si hrana cetatenilor straini.

La randul lor, sotii Naghi au declarat ca intreaga operatiune a fost coordonata de bihoreanul Ionel Galea, care este acuzat, numai in acest an, in trei dosare penale pentru infractiuni privind siguranta frontierei si pentru conducerea unui autoturism fara permis. Desi acesta a fost arestat preventiv pe 26 februarie, Tribunalul Bihor i-a revocat mandatul in data de 13 martie, Ionel Galea fiind cautat de politisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.