Acasă Actualitate Reteaua -Malu- a fost anihilata, ramificatiile din Justitie raman

Reteaua -Malu- a fost anihilata, ramificatiile din Justitie raman

DISTRIBUIȚI

De ani buni, Politia si Parchetul se afla in razboi. Un razboi tacut, in care acuzatiile nu se aduc fatis si nici replica nu se da in conferinte de presa. In mare, politistii ii acuza pe procurori ca, in foarte multe cauze, deosebit de grave, nu au binevoit sa elibereze mandate de arest, lasand infractori deosebit de periculosi in libertate. Beneficiind de complicitatea unor judecatori si procurori, avocatii celor arestati trag anumite sfori, dau cat trebuie si cui trebuie si reusesc sa -demonstreze- ca acuzatul e mai bland ca un miel si mai bolnav decat si-ar putea imagina toti doctorii din lume. Fane Spoitorul, fratii Geamanu*, cei din clanul Duduienilor sunt doar cativa capi ai retelelor de trafic de droguri si carne vie eliberati din arest prin trafic de influenta.

Se dovedeste ca Lidia Peter lucra cu persoane influente din Justitie

Numele unuia dintre avocatii implicati in acest gen de -combinatii- a devenit arhicunoscut. Lidia Peter a reusit sa scoata, fara prea mari batai de cap, din arest destui infractori. Ancheta Politiei si a Parchetului a reusit sa demonstreze, cel putin pana in acest moment, ca ea este cea care a intermediat eliberarea celebrului traficant de arme Simeon Nahor.

Ieri, Directia Generala de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog, a dat publicitatii intreaga istorie a arestarilor efectuate in dosarul -Malu-, asa cum este cunoscuta, poate, cea mai mare retea de traficanti de droguri din Capitala. Capul retelei, Calin Florian, zis -Malu-, este unul dintre cei care au reusit sa mineze relatiile dintre Politie si Parchet.


Retinut in vara anului 2000 de catre ofiteii din cadrul Directiei Antidrog, -Malu- a fost imediat eliberat din arest, cu toate ca in masina sa se descoperise peste un kilogram de heroina. Avocatul care a reusit aceasta performanta este: Lidia Peter. Ea a reusit sa-i -convinga- pe procurori ca drogurile au fost plasate sub scaunul masinii fara implicarea lui Calin. Este clar ca nivelul la care s-a lucrat este destul de inalt, fiind destul de complicat sa eliberezi din arest un traficant atit de dovedit, fara sa dai socoteala.

Reteaua actiona pe filiera turceasca

Conform politiei, reteaua condusa de -Malu- a traficat peste 25 de kilograme de heroina, politia nereusind sa captureze decit 3,465 kilograme. Reteaua folosea ruta Turcia-Bulgaria-Roamnia, fiind responsabila de aprovizionarea unei parti semnificative a pietei bucurestene.

Primul membru important al retelei arestat de ofiterii DCCOA a fost Constanti Stefanescu, retinut pe 3 iulie 2001, dupa ce politia descoperit asupra sa 14 pachete care contineau peste 2 kilograme de heroina. Drogurile fusesera aduse de la Istambul si erau ascunse in toaletele a doua vagoane. Mai tirziu, in timpul anchetei, Constantin Stefanescu a recunoscut ca acesta era al doilea transport pe care il adusese in tara.

Doua luni mai tirziu, pe 21 septembrie, politistii au reusit sa retina la vama Giurgiu un alt membru al retelei de traficanti, pe cetateanul turc Gumus Ihsan, care incerca sa introduca in Romania aproximativ un kilogram si jumatate de heroina, pe care o ascunsese in bagajele sale.

In acelasi timp, in Capitala, ofiterii de la Antidrog i-au mai retinut pe cetateanul turc Alma Sehmus, in locuinta caruia a mai fost gasit peste un kilogram de heroina, si pe Marius Birsan, care era urmarit general. El fusese condamnat la cinci ani de inchisoare pentru trafic de stupefiante si a reusit sa fuga, dupa ce beneficiase de o intrerupere a executarii pedepsei pe caz de boala.

In ultimele trei luni, alti sapte membri ai retelei: Rodica si Oprea Calin, parintii lui Florian Calin; Florian Enache, zis Marcel, soferul familiei Calin – acuzat ca ar fi vindut diverse cantitati de heroina; Ion Brindusescu, zis -Pisicaru-, nasul lui Florian Calin si unul dintre cei care au intermediat transportul de heroina capturat la data de 21 septembrie; Marius Miinea, zis, -Masur-, varul lui Calin, care a adus din Turcia trei transporturi de 17 kilograme de heroina; Silvia Tirila, concubina lui -Malu-; Mihaita Ciocan, zis -Babardul- , cumatrul lui Calin si un important dealer si Ion Frincu, zis -Faraonul-, prin intermediul caruia heroina era distribuita de catre mai multe persoane in zonele Drumul Taberei si Militari.

Singurul care nu a fost, inca, prins este chiar capul retelei, Calin Florian, dat in urmarire generala si internationala prin Interpol. Toate actiunile organizate pentru prinderea sa au fost sortite esecului, -Malu- fiind informat mereu, cu cel putin o jumatate despre descinderile politiei. In fond prietenii din Parchet lucreaza…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.