Acasă Actualitate Revoluționarii anului 2011: de la „Jos comunismul!” la cotonogeala pentru „cașcaval”

Revoluționarii anului 2011: de la „Jos comunismul!” la cotonogeala pentru „cașcaval”

DISTRIBUIȚI

Aproximativ 400 de revoluționari, care susțin sus și tare că sunt membri ai Blocului Național al Revoluționarilor, s-au adunat ieri, pentru a doua zi consecutiv, în Piața Victoriei. Conform spuselor organizatorilor, la această manifestație au venit și revoluționari din Craiova, Constanța, Buzău, Alba și Neamț. Înghesuiți pe trotuarul din fața Muzeului Național „Grigore Antipa”, locul unde primiseră aprobare pentru miting, protestatarii de ieri  s-au îmbrâncit cu polițiștii și jandarmii care nu le-au permis să disloce  gardurile metalice care-i împiedicau să ajunga în mijlocul Pieții Victoria. Anunțată din timp, onorata adunare și-a propus să fie un protest vehement împotriva viitoarei tăieri a privilegiilor acordate până acum, la grămadă, tuturor celor care își spun „Eroi ai Revoluției“.
De fapt, mitingul de ieri face parte dintr-un lanț mai lung de proteste, începute imediat după ce Guvernul a anunțat că va face ordine în „jungla” revolu­ționarilor făcuți pe bandă rulantă, de-a lungul vremii.

„Fabricile” de revoluționari

Revolta, Evenimentele, Revoluția, „Loviluția” sau Dumnezeu mai știe ce o fi fost în Decembrie 89, ne-a procopsit cu două „Emanații” care, în cele două decenii trecute de autunci, s-au dovedit a fi pe cât de puturoase, pe atât de toxice organismul nostru social. Cronologic socotind, prima „fâsâială” democratică a fost chiar „FSN”-ul care l-a scos de la naftalină pe „zglimbiriciul” Ion Iliescu, piticania comunistoidă cu pretenții de „Highlander” politic, eternizat pentru vecie pe malurile Dîmboviței.   Apărută ceva mai târziu, a doua „emanație” este constituită dintr-o șleahtă de Asociații și Organizații revoluționare în care s-au adunat, de-a valma, o mulțime de „eroi” apăruți peste noapte, mai ceva ca ciupercile după ploaie. Eroi ai Revoluției care provin din localități în care, acum două decenii, nu s-a tras nici un singur cartuș. „Eroi” care atunci aveau doar 6-7 ani. Ori s-au dat victime ale regimului Ceaușist doar pentru că, beți turtă fiind, au fost arestați de vreun milițian zelos care i-a reținut pentru scandal. A rămas de pomină „fabrica de ceritificate de revoluționar” pusă pe roate de Bebe Ivanovici. Dar și altele, la fel de eficiente, puse la cale în ultimii ani.   

Epigonii Revoluției 

În decembrie 1989, adevărații revoluționari au scandat „Jos comunismul!”. ?ê?£i mulți dintre ei au și murit cu aceste vorbe pe buze. Cu siguranță că nici unul dintre ei n-a ieșit în stradă nici pentru „indemnizații de revoluționar”, nici pentru spații comerciale, reduceri de impozite ori pentru terenuri vilane sau extravilane, obținute pe de-a moaca, așa cum fac nevolnicii lor urmași de azi. Urmași care, înregimentați politic în marea lor majoritate, au ajuns să se cotonogească pentru eternizarea unor privilegii obținute doar ei știu cum. Adunați în fața Guvernului ca să pretindă păstrarea privilegiilor, demonstranții de ieri și-au permis să târască în mocirla pretențiilor lor strigătele de disperare din Decembrie 89. La fel ca atunci, ieri s-a scandat „Romania trezeste-te“ și „Jos Guvernul comunist!“. Din păcate,  dramaticul ”Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă” a devenit ieri, „Nu plecăm acasa, hoții nu ne lasă!“. Hoții? Adică Guvernul care nu mai este dispus să mai acorde privilegii la grămadă, atât eroilor adevărați cât și parveniților Revoluției?

Iliescu – un „criminal notoriu”

Tot ieri, în timp ce manifestanții se cotonogeau cu jandarmii în fața Guvernului, la Casa Poporului a avut loc o ședință solemnă a Parlamentului, dedicată, tot Revoluției. Cu această ocazie, conducerea celor două Camere a aprobat prezența în sală a 77 de membrii ai Asociației 21 Decembrie, inclusiv Doru Mărieș, șeful acestei organizații. În cuvântul său, Măriaș l-a atacat dur pe Ion Iliescu, despre care a afirmat că  este „un criminal notoriu“. „Ion Iliescu a beneficiat de crima de după 22 Decembrie și a instalat la putere FSN“. Iar în momentul în care, în partea stîngă a sălii au început să se audă vociferări din ce în ce mai vehemente el le-a spus doar „Arătați-vă în toată spendoarea, pentru că ăștia sunteți“. Bineînțeles că afirmațiile sale au provocat proteste vehemente în sală, reacție deosebit de zgomotoasă a parlamentarilor social-democrați. Pus în fața acestor proteste, Vasile Blaga, președintelui Senatului, care le-a spus, de la obraz: „Vă rog, păstrați liniștea și când nu vă convine“. În scurt timp,  parlamentarii PSD au părăsit sala fapt care l-a făcut pe Mărieș să spună: „Ați făcut legi pentru ca oameni ca Ion Iliescu să fie revoluționari, că în realitate el este un criminal notoriu, alături de Sergiu Nicolaescu, Petre Roman și alții“. O avea și Mărieș păcatele lui dar de astă dată are dreptate.
De altfel, recentele dezvăluiri incriminatoare apărute în presă i-au provocat lui Iliescu o reacție aproape isterică: „Este o campanie nemernică a unor oameni lipsiți de sentimente firești, de mândrie“. Motiv pentru care a și încheiat spunându-le ziariștilor: „Pentru a parafraza un clasic în viață, nu putem spune decât: Să vă fie rușine“. Domnule Iliescu, sperăm să-ți dea Dumnezeu multe zile de acum încolo. Sau măcar întratât de multe încît noi să apucăm să demonstrăm, fără cale de întoarcere, că ai mâinile pătate de sângele morților de după 22 decembrie 1989, dar și ai celor de la Mineriade. ?ê?£i nu-ți dorim decât să pleci pe lumea cealaltă fără să te poți spăla vreodată de tot acel sânge nevinovat pe care l-a vărsat ticăloșia și nemernicia ta.

Vasile Surcel

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.