Acasă Actualitate Revoluționarii de casă ai lui Iliescu s-au hârjonit cu jandarmii în Piața...

Revoluționarii de casă ai lui Iliescu s-au hârjonit cu jandarmii în Piața Universității

DISTRIBUIȚI

Miting fâsâit la „kilometrul zero” al democrației

Piața Universității, spațiul sacralizat de sângele celor care au murit acolo în decembrie 89 și la Mineriada din 13-15 iunie 1990, a fost luată ieri cu asalt de oastea de strânsură a unor revoluționari cârdășiți, din umbră, de Ion Iliescu, bătrâna hahaleră bolșevică de a cărui influență malefică nu vom mai apuca să scăpăm niciciodată, în vecii vecilor, amin! Intens politizat, protestul de ieri a avut loc la doar câteva zile după ce acoliții lui Miron Cozma, tocmai ei, au târât în mocirlă „Imnul Golanilor”. Prelungind blasfemia comisă de cel dintâi „Ortac al țării„ manifestanții adunați ieri în centrul Capitalei au scandat și ei „Libertate“, „Noi de-aicea nu plecăm“, „România, trezește-te!“, cuvinte cu care au murit pe buze adevărații revoluționari de acum aproape 22 de ani.
Ieri, aceste vorbe păreau, poate pentru prima dată, a nu fi la locul lor acolo, în Piața Universității. Bâlciul a început  în jurul orei 11.00, când o mână de inși veniți din diverse colțuri ale țării s-au adunat la „Kilometrul zero al democrației” din buricul târgului. Priviți de la distanță, revoltații păreau, mai curând, o trupă de bunici care, plecați către parc cu nepoțeii, rătăciseră drumul și eșuaseră  penibil pe caldarâmul din fața Teatrului Național. Ulterior s-a aflat că mitingul a fost organizat de Blocul Național al Revoluționarilor 1989, organizație a cărui președinte de onoare este Ion Iliescu iar președinte executiv Dorin Lazăr Maior, controversatul lider al revoluționarilor brașoveni. Da, exact el: fostul PRM-ist, migrat la PSD-ul care l-a făcut deputat. Adică exact acel Maior care a intrat de curând în atenția justiției, sub acuzația de șantaj. Anunțată ca fiind un „protest spontan”, tentativa de miting de ieri ar fi fost îndreptată, teoretic, împotriva Legii 410/2011, care, prin prevederile ei restrictive, i-ar aduce pe toți românii în sapă de lemn. În realitate, ceea ce-i interesa pe ei era articolul 18 al legii, cea care spune că „în anul 2012 indemnizațiile prevăzute la art. 4 alin (4) din Legea Recunoștinței față de Eroii-Martiri care au contribuit la Victoria Revoluției Române(…) nu se mai acordă”. Ceea ce înseamnă că revoluționarii nu plângeau de mila poporului obijduit ci de a mila propriilor buzunare, în care nu vor mai intra indemnizațiile de care au profitat cu toții, la grămadă, atât revoluționarii adevărați cât și cei făcuți pe banda rulantă în „fabricile de certificate”.
Printre protestatarii de ieri, s-a numărat și Doru Drăghici, președintele Sindicatului Revoluționarilor din România. Sindicat al cărui președinte de onoare este… același Ion Iliescu.

Aprobat, dar în altă locație

Atent organizat și anunțat anterior, „protestul spontan” de ieri a fost aprobat de Primăria Capitalei. Care nu l-a autorizat, însă, în Piața Universității ci în Piața Constituției. Fapt care a stârnit mânia manifestanților. Manifestanți care, după ora 12,30 au devenit violenți și au încercat să forțeze cordonul de ordine. Apoi, brusc și în mod ciudat, manifestanții și-au amintit că sunt supărați pe realizatorul unei emisiuni de televiziune care a îndrăznit să vorbească despre miile de falși reloluționari apăruți peste noapte ca ciupercile după ploaie. Motiv pentru care la un moment dat, în locul sloganelor consacrate, s-au trezit scandând „Jos Turcescu, sluga lui Băsescu”. Iar în jurul orei 12,45, deveniți oarecum violenți, ei au fost pe punctul de a-l linșa pe cameramanul unui post de televiziune. ?ê?£i doar intervenția jandarmilor i-a împiedicat să-și ducă intenția la îndeplinire. Iar dacă menifestanții de ieri au fost aduși în Piața Universității de către Dorin Lazăr Maior și Doru Drăghici, revoluționarii „de casă” ai lui Ion Iliescu, nu este greu de înțeles cine i-a îndemnat pe bunicii-protestatari să facă vocalize, scandând lozinci anti-prezidențiale și anti-guvernamentale. Fapt care l-a și făcut pe Maior să explice mândru nevoie mare: "Auziți-i ce scandează: totul este împotriva lui Băsescu, a lui Boc și a mafioților lor. Vrem demisia guvernului, vrem alegeri anticipate organizate de un guvern de uniune națională și vrem ca, după acestea, țara să nu mai fie condusă de mafioți. Nu vorbim astăzi despre privilegii sau despre revendicări de ordin material". De fapt au cam vorbit despre tot ce le-a trecut prin cap. Început scremut, în jurul prînzului, „protestul spontan” al revoluționarilor lui Iliescu s-a încheiat fâsâit spre seară, când manifestanții s-au împrăștiat, care-încotro, pe la casele lor.

Vasile Surcel

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.