Acasă Actualitate Roca selenară dăruită de Nixon lui Ceaușescu a dispărut

Roca selenară dăruită de Nixon lui Ceaușescu a dispărut

DISTRIBUIȚI

După ce s-a descoperit, recent, că o rocă selenară, donată Muzeului de Stat din Amsterdam, nu este atât de specială pe cât se credea – mai concret, este un fals -, presa canadiană a aruncat întrebarea: unde sunt astăzi cele aproape 270 de roci de pe Lună, aduse de astronauții americani din misiunile Apollo 11 și Apollo 17?
Și România se află printre „fericitele“ 130 de deținătoare ale unei roci selenare, dăruită în scop diplomatic în timpul administrației Nixon. Sau, potrivit istoriei recente, România a deținut o astfel de rocă, însă nimeni nu mai știe nimic de ea de când Ceaușescu a fost înlăturat de la putere, în decembrie 1989, potrivit „The Canadian Press“, citat de ziare.com.
„Roca de pe Lună adusă din misiunea Apollo 17, pe care a primit-o România, a dispărut în mod suspect după înlăturarea și execuția dictatorului Nicolae Ceaușescu“, a povestit Joseph Gutheinz, expert guvernamental al SUA în depistarea comorilor de pe Lună.
„Nu am niciun dubiu că multe roci selenare au dispărut, fie că au fost furate, fie că au fost pierdute, și că acum se află în colecții private“, a adăugat Gutheinz, explicând de ce valoarea pietrelor a ajuns atât de mare astăzi: nimeni nu ar fi crezut că Apollo 17, din 1970, va fi ultima dată când omul va vedea Luna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.