Acasă Actualitate Români sclavi pe o plantație de portocali în Spania

Români sclavi pe o plantație de portocali în Spania

DISTRIBUIȚI

Trei bihoreni și alți trei teleormăneni au fost trimiși în judecată, ieri, pentru trafic de persoane, fiind acuzați că au înșelat 34 de persoane din Bihor pe care le-au transportat în Spania, unde le-au folosit ca sclavi pe o plantație de portocali.
Comisarul șef Nicolae Stamate, șeful Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog Oradea, a anunțat că racolarea persoanelor era făcută de către Andrei Orbai, un tânăr orădean de 24 de ani. Cei trei teleormăneni se ocupau de transportul persoanelor până în Spania, unde acestea erau preluate de capii rețelei, soții Alexandru și Rozalia Drâmbă, din Oradea. Cei doi locuiau în Zaragoza și aveau încheiate contracte cu mai mulți fermieri din localitate. "Din primăvara anului 2007 și până în martie 2008, grupul a racolat, transportat, cazat și exploatat prin muncă 34 de cetățeni români, duși în Spania cu promisiunea că vor fi plătiți cu câte 50 euro/zi, pentru un program de lucru între orele 07.00 și 15.00", a spus Stamate.
Potrivit acestuia, cetățenii români erau cazați în condiții precare, fără apă, curent și câte șapte persoane într-o cameră, programul de lucru fiind de la ora 06.00 la 21.00, cu o singură pauză, de 30 minute, în care nu au primit nici măcar apă potabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.