Home Actualitate România, „fruntașă” în UE la capitolul decese provocate de accidente

România, „fruntașă” în UE la capitolul decese provocate de accidente

DISTRIBUIŢI

Numărul de decese provocate de accidente rutiere pe teritoriul țării noastre depășește cu mult media din Uniunea Europeană. Astfel, dacă în UE mor 86 de oameni la un milion din cauza vehiculelor, la noi media este de 129. Anul trecut, în România

s-au înregistrat 2.800 de decese din cauza accidentelor rutiere, iar specialiștii estimează că anul acesta se vor înregistra 3.000. În fiecare an, în România au loc aproximativ 10.000 de accidente ușoare, în care 60% dintre cei implicați rămân cu diverse sechele. Pe de altă parte, un oficial european a precizat că Uniunea Europeană dorește să înjumătățească numărul accidentelor rutiere, de la 54.000 la 27.000, până în 2011.
România se află pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de decese provocate de accidente rutiere, potrivit ziare.com. Astfel, dacă în țara noastră numărul persoanelor decedate în accidente rutiere se ridică la media de 129 la un milion de persoane, media europeană este de 86 la un milion.
Anul trecut s-au înregistrat în România 2.800 de decese din cauza accidentelor rutiere, iar anul acesta se prognozează că numărul victimelor acestor accidente se va ridica la 3.000, potrivit estimărilor lui Marian Nedelescu, președintele Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație. Anual, în România au loc aproximativ 10.000 de accidente ușoare, în care aproximativ 60% din cei implicați rămân cu diverse sechele. Cele mai multe accidente au loc în mediul rural, din cauza infrastructurii care nu este la nivelul condițiilor dezvoltării unui trafic normal în România, a explicat Marian Nedelescu. De asemenea, și Enrico Grillo Pasquarelli, directorul departamentului Transport Terestru din Direcția Generală pentru Energie și Transport din Comisia Europeană, a precizat, cu ocazia semnării Cartei Europene a Siguranței Rutiere, că în ultimii 6-7 ani numărul accidentelor rutiere a crescut, din nefericire, și din cauza infrastructurii precare. Oficialul european a precizat că Uniunea Europeană dorește să înjumătățească numărul acestora, de la 54.000 la 27.000, până în 2011.

Avem antecedente din care nu am învățat

Dacă în 2007 au murit 2.800 de persoane din cauza accidentelor rutiere, nici în 2006 situația nu era mai grozavă, 2.464 de oameni pierzându-și viața în trafic. Atunci au avut loc 6.617 accidente rutiere grave, din care au rezultat 5.275 de răniți grav. Potrivit statisticilor poliției, cea mai mare parte a accidentelor rutiere din România au loc din cauza vitezei neregulamentare și neadaptate la condițiile de drum, după care urmează incidentele provocate de pietonii care traversează strada fără să se asigure, depășirea neregulamentară, neacordarea de prioritate vehiculelor și pietonilor, imprudența copiilor și neasigurarea la schimbarea benzii de mers.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.