Acasă Actualitate Românii care s-au alăturat lui Berenghi și Gornic sunt mulțumiți: mega-moscheea nu...

Românii care s-au alăturat lui Berenghi și Gornic sunt mulțumiți: mega-moscheea nu se mai construiește, Muftiatul a pierdut terenul

DISTRIBUIȚI

Guvernul a revocat dreptul de folosință gratuită al Muftiatului Cultului Musulman din România asupra imobilului-teren prevăzut în Hotărârea Guvernului nr. 372/2015 din Bulevardul Expoziției. Printr-o hotărâre de guvern care deja a fost publicată în Monitorul oficial s-a aprobat trecerea imobilului-teren din domeniul public al statului și administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte în proprietatea privată a statului și în administrarea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat“. Predarea-preluarea imobilului-teren transmis potrivit prevederilor art. 3 se face pe bază de protocol încheiat între Muftiatul Cultului Musulman din România, Secretariatul de Stat pentru Culte și Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat“ în termen de 30 de zile.

În mai 2015, Victor Ponta emitea o Hotărâre de Guvern prin care cultului musulman îi era dăruit mai mult de un hectar de teren în Bdul. Expoziției din Sectorul 1 pentru ca Turcia să poată construi o mega-moschee incluzând și o universitate islamică deși conform celui mai recent recensământ al INS, în București trăiesc doar 9037 de mahomedani din care în Sectorul 1 exact 952.

Activist și fost luptător în 4 războaie, Cătălin Ioan Berenghi alături de Ioan Catalin Gornic, Calin Marincus si Todiras Octavian au deschis la Curtea de Apel București un proces pentru anularea acestei hotărâri de guvern, cu numărul 372/2015. Peste 8000 de persoane au trimis cereri de intervenție în proces alături de cei patru activiști. Procesul a rămas acum fără obiect.

Citește și Protest anti moschee cu sute de cruci amplasate în tot Bucureștiul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.