Acasă Actualitate Surse: procesomana Gabriela Firea vrea să-i facă plângere penală lui Denise Rifai...

Surse: procesomana Gabriela Firea vrea să-i facă plângere penală lui Denise Rifai pentru șantaj sau ultraj așa cum a pățit și ea în trecut cu Narcisa Iorga

DISTRIBUIȚI

Gabriela Firea acționează în judecată pe oricine îi critică opera sa edilitară. Probabil când se trezește dimineața, Gabriela Firea se pupă în oglindă: „ce oraș frumos, cu aer curat și cu un trafic sincronizat conduc. Ce treabă bună fac, dar Comisia Europeană care a declanșat procedura de infringement pentru praful din București și jurnaliștii români și străini mă critică fiindcă au interese și sunt plătiți de adversarii mei politici. E o minciună că traficul din București este pe locul trei în lume la aglomerare. Eu sunt cea mai bună și voi fi președinta României, când voi transforma întreaga țară într-un București uriaș! Îi voi da în judecată pe toți pentru că judecătorii care trăiesc în acest oraș minunat și respiră acest aer împreună cu copiii lor îmi vor da dreptate”, Și uite-așa, foarte des, Gabriela Firea prin direcția juridică a Primăriei dă în judecată pe cineva pentru propria sa imagine, fiindcă toți o critică pe ea, pe politiciană. Bineînțeles că folosirea angajaților primăriei să o reprezinte pe ea în instanță este infracțiunea de conflict de interese.
După ce în presă au apărut informații conform cărora primarul Capitalei, Gabriela Firea, ar fi dat-o în judecată pe jurnalista Denise Rifai. Deși susține că nu știe motivul pentru care ar fi fost dată în judecată, Rifai avertizează că vor fi ”surprize, surprize”.

„Nu o cred în stare pe Gabriela Firea să ducă un meci cu mine pe terenul justiţiei. Probabil îşi va retrage plângerea, iar dacă nu o va face… surprize, surprize…doamna Primar General!”, a declarat Denise Rifai.

Surse din primăria Capitalei ne-au declarat că Firea a cerut departamentului juridic din primărie să depună plângere penală pe numele lui Denise Rifai pentru șantaj sau ultraj așa cum a fost și ea condamnată de procurorii confirmați de judecătorii ÎCCJ când era jurnalistă la Antena 3 și a amenințat-o pe Narcisa Iorga, membru al CNA „cu dezvăluirea unor aspecte și fapte ce țin de viața sa privată și profesională, anterioare numirii sale în funcția de secretar de stat, membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), cu intenția de a o compromite”. Conform art.207 din Codul Penal ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă fapta a fost comisă în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
Ultrajul este ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime, iar fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.