Acasă Actualitate Românii consumă produse inferioare calitativ din cauza incompetenţei autorităţilor române, nu a...

Românii consumă produse inferioare calitativ din cauza incompetenţei autorităţilor române, nu a producătorilor sau comercianţilor

DISTRIBUIȚI
Lectorul universitar Nicolae GIUGEA consideră că toate discuţiile purtate în jurul comercializării produselor cu dublu standard este o reală pierdere de timp şi acest fenomen nu este cauzat decât de putreziciunea şi deprofesionalizarea autorităţilor române care au în atribuţii să controleze calitatea produselor, a proceselor de producţie şi să nu permită prezenţa pe piaţă a produselor neconforme:
„Produse cu dublu standard sau produse inferioare reprezintă o temă care nu face decât să mascheze incapacitatea autorităţilor române în a exercita controale eficace asupra tuturor produselor, nu numai asupra celor din import. Păi, haideţi să vedem cum au pătruns acest produse în piaţă, dacă nu cu o relativă protecţie sau complicitate a autorităţilor române? Cum de apar în piaţă sute de mii de tone de fructe, de legume, carne, ouă şi brânză, care nici certificate de origine nu au? Nu vin ele prin vămi, primind ştampila statului român? Când un comerciant vede că vinde în România produse inferioare calitativ şi nicio autoritate nu-l deranjează, el este stimulat să procedeze la fel şi în viitor. Dacă se poate, de ce nu? De ce această temă nu o regăsim în state dezvoltate precum Elveţia, Marea Britanie sau Olanda? Pentru că toţi producătorii şi comercianţii ştiu că în aceste ţări autorităţile sunt foarte puternice şi numai odată dacă îndrăznesc să-i păcălească pe consumatori, ei sunt descoperiţi imediat, iar sancţiunile sunt atât de aspre că mulţi ajung să-şi închidă afacerile.
Din păcate, corupţia endemică şi politizarea instituţiilor, fenomene care au ajuns la apogeu sub guvernările PSD, au făcut din România o ţară care nu mai are instituţii care să-şi îndeplinească rolul. Scriptic, instituţii avem şi chiar mai multe decât în alte ţări! Ele sunt însă populate de nepoţi, nepoate, amanţi şi amante, rude apropiate sau prieteni, care nici nu ştiu prea bine unde sunt angajaţi şi cu ce ar trebui să se ocupe, dar care încasează lefuri la fel de mari ca în marile companii profitabile.
Aşadar, principalul vinovat pentru situaţia în care magazinele şi pieţele româneşti sunt invadate de produse slabe calitativ nu este altul decât Guvernul României. Guvernul este cel care conduce cele mai importante autorităţi cu atribuţii în domeniu, de la structurile vamale pe unde intră importurile şi până la ANSVSA şi ANPC. Cred cu putere că România nu va fi respectată de producătorii şi de comercianţii români şi străini până nu vom face din aceste autorităţi nişte embleme de profesionalism şi nişte redute veritabile de apărare a drepturilor consumatorilor români. Mai cred că această reformă structurală a instituţiilor nu va fi posibilă atâta vreme cât ţara este condusă de PSD, principalul inamic al reformării statului român.” consideră Nicolae GIUGEA, lector universitar și deputat PNL.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.