Acasă Actualitate Romanii se imbulzesc la masline spaniole

Romanii se imbulzesc la masline spaniole

DISTRIBUIȚI


Dupa ce in vara s-au inghesuit sa plece in Spania, unde se ofereau locuri de munca la cules de capsuni, romanii fac, din nou, coada la Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM), dar de aceasta data pentru cules de masline. Numarul celor care pot pleca legal in Spania este de aproximativ 100, insa la selectia care a fost organizata, ieri, la sediul OMFM s-au prezentat peste 400 de barbati, majoritatea cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani, asa cum ceruse angajatorul spaniol. Solicitantii mai trebuie sa aiba experienta in agricultura, pe care sa o dovedeasca cu carte de munca si adeverinta ca au lucrat la societati cu profil agricol sau o adeverinta de la primaria localitatii de unde provin, care sa demonstreze ca detin terenuri agricole pe care le lucreaza. De asemenea, cei interesati trebuie sa aiba cunostinte minime de limba spaniola, sa fie apti din punct de vedere medical si sa nu aiba antecedente penale.

La selectia de ieri au participat atat persoanele inscrise in banca de date a OMFM, cat si cele care au luat preselectia organizata in judete. Solicitantii care au participat la alte doua selectii anterioare si nu au fost admisi pot participa si la aceasta numai daca se va epuiza numarul celor care nu au mai participat niciodata la o selectie.

OMFM a informat zilele trecute ca la aceasta ultima selectie vor fi apreciate cunostintele privind manevrarea utilajelor agricole si detinerea unui permis de conducere. Contractele de munca vor avea o durata de doua luni, in provincia Granada, salariul fiind de 29 sau de 23 euro pe zi, potrivit salariului stabilit prin conventia pentru aceasta provincie pentru muncitorii necalificati sezonieri. Cazarea lucratorilor va fi asigurata de proprietarii intreprinderilor angajatoare, iar cheltuielile pentru costul calatoriei dus-intors, in valoare de aproximativ 200 de euro, vor fi avansate de firmele spaniole, muncitorilor urmand sa li se retina din salariu 30% din aceasta valoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.