Acasă Actualitate Rromii se tem sa-si declare etnia la recensamant

Rromii se tem sa-si declare etnia la recensamant

DISTRIBUIȚI

Zeci de familii de rromi din judetul Bistrita-Nasaud se tem sa-si declare etnia de frica sa nu fie deportate in India, a declarat, sambata, in cadrul unei intruniri a liderilor Partidei Romilor Social Democrate, presedintele filialei judetene, Emil Neia Lacatus. La auzul acestor ineptii, acesta le-a cerut liderilor de subfiliale sa organizeze intruniri cu toti rromii din localitatile din care fac parte, pentru a-i indemna sa fie cooperanti la recensamantul care incepe astazi si sa-si declare etnia -fara teama ca vor fi trimisi in India, asa cum erau amenintati in comunism-.

La randul sau, vicepresedintele Ioan Sechei a precizat ca nu vor putea fi concepute si acceptate proiecte pentru comunitatile de rromi daca acestia nu isi declara etnia. Sechei a spus ca este foarte important sa se stie exact cati rromi sunt in judet, pentru a dezvolta programe pentru comunitati. El a aratat ca exista fonduri in acest sens, dar la acestea se poate ajunge doar pe baza unor informatii reale venite din teritoriu.

Un senator PNL: -Modalitatea in care se va realiza recensamantul anul acesta este neconstitutionala-

Senatorul PNL, Nicolae Vlad Popa, s-a declarat nemultumit de intrebarile existente in formularele de recensamant si a declarat ca -modalitatea in care se va realiza recensamantul anul acesta este neconstitutionala-.

-Eu nu sunt de acord ca trebuie sa raspunzi obligatoriu la atatea intrebari cu caracter strict personal. Ma voi sfatui cu sotia mea sa vedem daca raspundem sau nu la aceste intrebari-, a adaugat senatorul Popa. El a mai spus ca la recensamintele anterioare nu se cereau asa multe informatii personale. -Cu datele de la acest recensamant, guvernantii vor sa manipuleze, ulterior, opinia publica-, a mai afirmat senatorul Nicolae Vlad Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.