Home Actualitate RUȘINOS: doar 10.000 EURO despăgubire în cazul ANCA

RUȘINOS: doar 10.000 EURO despăgubire în cazul ANCA

DISTRIBUIŢI

Alături de cazul Țundrea, cazul Anca a fost poate cea mai mare eroare judiciară din România. Tragedia unui om nevinovat, Gheorghe Samoilescu, acuzat, torturat să recunoască și condamnat pentru uciderea și tranșarea unei fete de 19 ani a fost inimaginabilă. Pentru ca acesta să recunoască fapta acesta a fost torturat îngrozitor și pentru că tot nu recunoștea, a fost arestată și soția sa, cei trei copii au ajuns la orfelinat soacra lui a făcut infarct iar părinții lui s-au sinucis la scurt timp. Ieri, judecători ai Curții de Apel București au apreciat că fiica lui Samoilescu merită pentru ce a îndurat DOAR 10.000 EURO! După ce Tribunalul București îi acordase o despăgibuer de 500.000 EURO.

În vara anului 1977, o tânără de 19 ani, Anca Broscoţean, a fost ucisă. Bucăţi din trupul ei au fost găsite prin mai multe zone ale Bucureştiului. Nicolae Ceauşescu a făcut presiuni să fie găsit criminalul iar niște nenorociți de anchetatori: Generalul Buzea și procurorul Dan Ioan Mirescu, ulterior membri PRM i-au înscenat lui Samoilescu crima. Celebrul milițian Tudor Stănică l-a ancheta personal pe Samoilescu, concluzionând după câteva zile de „metode specifice” că acesta este nevinovat și că nu este el criminalul. Dar cele două animale Buzea și Mirescu i-au arestat soția și după ce copiii săi (cel mai mare copil având 7 ani) au ajuns la orfelinat și părinții lui s-au sinucis sau au fost sinuciși de cei doi nemernici, Samoilescu a recunoscut faptele pe care nu le făcuse. Soția sa a fost eliberată abia după 9 luni pentru ca nu cumva Samoilescu să se răzgândească. Samoilescu a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Adevăratul criminal a mărturisit singur fapta, iar în 1981, Samoilescu a fost eliberat. Apoi, tot restul vieţii, el s-a luptat în zadar pentru a fi reabilitat. A murit în 2005. Judecătoarea Constanța Stoia, care l-a condamnat la fond știind că e nevinovat a declarat pentru luju.ro că se consolează cu gândul că nu i-a dat pedeapsa capitală. O nenorocită! Niciunul dintre cei care l-au nenorocit pe Gheorghe Samoilescu nu a răspuns vreodată penal, sau material.
Vă dați seama ce au suferit copiii ”criminalului și violatorului” pe vremea lui Ceaușescu la școală? Cât au suferit în inimile lor în perioada în care tatăl lor era „criminalul tranșator”? Cu bunicii morți din cauza erorii statului român, stați în orfelinatele groazei peste 9 luni? Și acum au venit niște judecători moderni să aprecieze că aceste traume fac nu 500.000 EURO cât au zis judecătorii Tribunalului, ci 10.000 EURO. Incredibil! Și decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă. 

CITEȘTE PE LARG POVESTEA CAZULUI ANCA

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.