Acasă Actualitate S-a dat OUG: infractorii nu mai scapă prin prescripție așa cum credeau...

S-a dat OUG: infractorii nu mai scapă prin prescripție așa cum credeau în urma deciziei CCR

DISTRIBUIȚI

Guvernul a adoptat, luni, un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care a fost modificat articolul din Codul penal referitor la întreruperea termenului de prescripţie a răspunderii penale, a anunţat, luni, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.
„Astăzi, Guvernul a adoptat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care a fost aliniat articolul 155 alineatul 1 din Codul penal la o recentă decizie a CCR din data de 25 mai. Potrivit acestei ordonanţe de urgenţă, articolul 155 va avea în alineatul 1 următorul conţinut: ‘Cursul termenului prescripţiei răspunderii penale se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act de procedură în cauză, care, potrivit legii, trebuie comunicat suspectului sau inculpatului”, a declarat Predoiu, la Palatul Victoria.

4 COMENTARII

  1. prima decizie de neconstitutionalitate spunea tocmai ca e neclara/vaga formularea. daca acum o fi clara(dupa parerea mea, nu), tot vaga e, plus ca retroactiv nu se mai aplica decat daca ar fi fost mai favorabila celor acuzati de vreo fapta penala. dincolo ca, pe fond, e vorba doar despre fapte presupus penale de catre autoritati (deci pentru care s-a declansat vreo procedura), in total raspar/dispret(si deci discriminatoriu-neconstitutional) fata de realitatile de zi cu zi: sa presupunem ca o persoana nemultumita de o decizie nup fata de un presupus faptuitor are, pana la urma, castig de cauza si ar urma sa se inceapa o procedura penala pentru anumite fapte, dar deja a intervenit prescriptia raspunderii penale.

  2. Pentru solutionarea cu obiectivitate si celeritate a dosarelor trebuie infiintata institutia judecatorului de instructie, pentru a se exclude procedura restituirii dosarelor prin invocarea exceptiilor sau a chichitelor avocatesti. Mersul infaptuirii actului de justitie trebuie sa aiba un singur sens care sa ofere celeritate. In baza procedurilor actuale in unele cazuri, Justitia nici nu poate fi urnita din loc. Modelul ce include institutia judecatorului de instructie functioneaza in toate statele europene, insa “maharii” justitiei romane se opun adoptarii acestuia din cauza ca el nu ar corespunde intereselor nelegitime ale celor care au mafiotizat sistemul judiciar;
    – Tot pentru eficietizarea procesului judiciar prin solutionarea cu obiectivitate si celeritate a dosarelor precum si reducerea cheltuielilor judiciare, trebuie introdusa in procedura penala institutia pledarii faptuitorului ca vinovat;

  3. Cand vom intelege ca fraiele puterii politice si economice in ROMANIA sunt in mana unor persoane fara constiinta si fara scrupule, care nu poseda capacitatea de a-i intelege pe ceilalti, vom privi realitatea intr-o lumina noua fiind vorba de o plaga a raului care se intinde din urma fara dificultati. In conditiile actualei DEMOCRATII ORIGINALE DAMBOVITENE pentru a ajunge sa conduca, un psihopat nu are nevoie de adeziunea majoritatii ci este de ajuns sa fie sprijinit de un grup de interese care poate sa gadile instinctele primare ale disperatilor , sa “orienteze” si sa conduca “populatia” ca pe o turma de animale.
    In Ro EXISTA un mare RISC. Dupa modelul celor aflati la putere toata societatea poate fi contaminata cu sceleratii morali si nu numai!
    UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PENTRU CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI DE VEACURI VOR SA VA VADA…???…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.