Acasă Actualitate -Sa vina Politia sa ma ancheteze aici, platesc eu tot-

-Sa vina Politia sa ma ancheteze aici, platesc eu tot-

DISTRIBUIȚI

Dat in urmarire generala in Romania, controversatul om de afaceri Sorin Beraru, cel care a reusit, din umbra, sa controleze aprovizionarea cu materiale sanitare a spitalelor romanesti si a falimentat societatile CICO, RECO si Flamura, isi vede linistit de afaceri in Israel. Contactat telefonic de reporterii nostri, la numarul 092.200.919, Sorin Beraru a declarat ca s-ar lasa anchetat de politistii romani, dar in Israel. In plus, desi se declara nevinovat, el spune ca nu s-ar intoarce in Romania nici daca ar fi gratiat. De ce oare? Cu o nonsalanta dezarmanta, Beraru continua sa sustina ca acuzele care i se aduc sunt simple calomnii si ca, in afacerea CICO, el este cel care a fost escrocat si nu statul roman. -De doi ani sunt atacat pe toate caile. Au incercat sa-mi pateze numele si sa-mi ia banii. Au reusit sa-mi pateze numele, bani inca mai am-, marturiseste Beraru. In ceea ce priveste societatea caracatita Phoenixmed, Beraru spune ca nu are nici o actiune la aceasta firma si ca nu ii pasa daca ea va fi exclusa de la licitatiile din sistemul sanitar.

In timp ce Beraru isi bate joc de autoritatile romane, Casa Nationala de Asigurari continua sa verifice licitatiile la care a participat firma Phoenixmed. Rezultatele controlului din judetul Vrancea au scos la iveala ca firmele lui Beraru (Phoenixmed SA, Phoenixmed 2000, Roland SA si Interagent SRL) au reusit sa pape, in mai putin de doi ani, peste cinci miliarde de lei din banii asiguratilor. Sase dintre cele sapte sapte spitale din judet au alimentat din plin pusculita lui Beraru, desi unele contracte au fost in detrimentul unitatilor sanitare.

Ziarul -Curentul- va prezinta, in exclusivitate, un interviu cu controversatul om de afaceri Sorin Beraru, omul care a reusit, prin patru dintre firmele sale, sa controleze aprovizionarea cu materiale sanitare a peste 514 spitale romanesti. Israelianul continua sa sustina ca nu are nici o legatura cu firma Phoenixmed si ca in afacerea CICO el este cel pagubit, si nu statul roman. Desi se declara nevinovat, Beraru spune ca nu s-ar intoarce in Romania, dar ar accepta sa fie cercetat de politistii romani in Israel.

– Ce parere aveti despre posibila excludere a firmei Phoenixmed de la licitatiile din sistemul sanitar romanesc?

– Phoenixmed nu este firma mea, deci nu este problema mea daca va fi exclusa de la licitatii. Nu am nici o actiune la aceasta firma, nu detin nici o functie de conducere si nu am nici o legatura cu ea.

– Se tot vorbeste de relatiile dumneavoastra cu anumite persoane sus-puse, relatii care v-ar fi ajutat sa faceti afaceri in Romania. Este adevarat acest lucru?

– Sunt simple speculatii. Eu am intrat in afaceri ca simplu investitor. Am bagat bani, nu m-am folosit de cunostinte.

– In cazul in care Guvernul va adopta o lege de amnistiere a unor fapte penale si nu veti mai fi trimis in judecata in dosarul CICO va veti intoarce in tara?

– Eu am primit un mandat de aducere pentru a fi cercetat intr-un dosar in care eram acuzat ca am folosit un pasaport fals. Nu exista nici un pic de adevar in acest caz. Daca anchetatorii ar fi dorit sa afle adevarul si ar fi fost corecti, ar fi vazut ca este o greseala a notarului. Nu este vorba de nici un pasaport fals. Ambasada Israelului poate confirma. De doi ani sunt atacat pe toate caile. Au incercat sa-mi pateze numele si sa-mi ia banii. Au reusit sa-mi pateze numele, bani inca mai am. In dosarul CICO am fost escrocat. De ce nu intrebati cine a furat opt milioane de dolari. Propunerea Guvernului nu ma intereseaza. Nu vreau sa fiu gratiat. Sa se judece dosarul, pentru ca nu a ajuns inca in fata instantei, si sa iasa adevarul la lumina. Nu sunt vinovat, nu doresc gratiere, dar sa nu beneficieze de ea nici ceilalti implicati in acest dosar din FPS sau din conducerea CICO.

– Daca nu sunteti vinovat, de ce nu veniti in Romania sa demonstrati acest lucru?

– Eu sunt de acord sa fiu cercetat si judecat. Daca se judeca corect, eu sunt de acord. Sa vina Politia sa ma cerceteze aici. Le platesc eu drumul si toate cheltuielile numai sa vina sa asculte si ce am eu de spus, sa vada ca nu am comis nici o ilegalitate. Platesc eu ca sa demonstrez ca nu sunt vinovat. Am investit bani in CICO si, printr-un abuz, mi s-au luat actiunile de catre Stefan Boboc, cel care acum este inchis pentru escrocheria FNI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.