Acasă Actualitate Șah la Tătaru

Șah la Tătaru

DISTRIBUIȚI

În ultimele zile se agită din nou viața politică. Controlarea răspândirii pandemiei parcă pălește în fața a două noi evenimente: reînceperea școlilor și alegerile locale. Bâlbele guvernării în organizarea acestor evenimente devin evident mai acerbe cu cât ne apropiem de termenele limită.

Deși aparent necorelate, aceste evenimente gravitează doar în jurul domnului Tătaru și se datorează legendarei sale incompetențe.

Vă reamintim că domnul Tataru este încă Ministrul Sănătății. (sic!)

În mod normal, în condiții de pandemie, ar fi trebuit ca de la început Ministerul Sănătății să devina „vioara întâi” în stabilirea normelor și procedurilor pentru combaterea acestei situații de criză sanitară. Celelalte ministere, prin vrere politică sau necesitate administrativă, ar trebui să se organizeze în concordanță cu cele de mai sus. În schimb, de la început, a fost și este evident că decizia sanitar-medicala este în mana unui secretar de stat, culmea de la Interne -dl. Arafat (el fiind „doctor” doar prin studii, absența creditelor EMC interzicându-i practica medicală). Obediența acestuia din urmă față de guvernare (oricare ar fi fost ea) îi garantează poziția caldă și aparent perenă într-o zonă decizională cu foloase financiare deosebite.

În acest context un biet doctor de provincie dornic de parvenire în capitală a fost și este o victimă sigură. Tătaru vă deconta în curând toate greșelile „cu voie sau fară de voie” pe care le patronează din respectabila poziție de ministru al Sănătății.

Dincolo de reamintirea stărilor de fapt de mai sus mai adunăm pe lista „realizărilor” domnului Tătaru următoarele fapte:

-organizarea examenului de primariat pentru medici în plină pandemie. Examen a cărui oportunitate nu a existat niciodată în timp ce examenul de specialitate a fost amânat pentru septembrie. Examen organizat fară stabilirea unor norme speciale anti-covid, cu decizii discreționare de a anula desfășurarea în anumite centre, etc.

-informarea eronată a Președintelui referitor la condițiile de includere în planul verde-galben-roșu a școlilor .

-absența recomandărilor medico-sanitare referitoare la desfășurarea alegerilor locale.

-absența recomandărilor medico-sanitare referitoare la derularea cursurilor/orelor în cadrul școlilor.

-includerea Spaniei pe lista statelor din „zona galbena”.

Cazul Spaniei necesită o atenție deosebita pentru că:

-fie Spania a ajuns pe această listă din greșeală (indiferent daca era din vina vreunei dactilografe) și atunci Tataru își depunea din acea seara mandatul de ministru (pentru că nu riști incidente diplomatice pentru erorile unui ministru incompetent)

-fie Spania avea ce caută pe acea listă și INSP a procedat corect făcând acea mențiune, ceea ce arată o grava imixtiune a politicului în deciziile de menținere a sănătății populației. Practic, la presiunile Spaniei, primul ministru i-a transmis ministrului-marionetă Tătaru să corecteze „greșeală”. De data aceasta marioneta nu a mai găsit de cuviință nici să-și ceara scuze public. În fond nu-și cerea scuze președintelui, ci doar poporului român… Folosirea dublei măsuri în analiza pandemiei, cine se încadrează în „zona galbena”, care sunt criteriile și mai ales cui se aplica , totul este de acum sub semnul întrebării!

Păi dacă putem să schimbăm încadrarea unei țări peste noapte, printr-un telefon, care este probitatea morală a deciziilor ce sunt luate pe plan intern (național sau local) când nu va mai fi o presiune externa? Și atunci evident că privim cu alți ochi deciziile obligatorii de la începuturile pandemiei când erau recomandate doar măști FFP3, FFP2/KN95/N95 sau macar măști chirurgicale (conforme desigur!). Astăzi, când depozitele burdușite ale UNIFARM conțin multe (sperăm că nu toate -sic!) măști neconforme s-a renunțat la orice normativ de tip „dispozitiv medical” și recomandările/obligațiile către populație sunt doar „să se utilizeze masca”. Indiferent că cele de hârtie obișnuită nu împiedică nimic (cel puțin așa se afirma la începutul pandemiei pe toate canalele oficiale sau media), că doar nu s-a îngrășat virusul pe plaiurile mioritice , indiferent că cele de tip medical sunt de unica folosință și durata limitata de utilizare (3-4ore) acum este suficient să ai nasul și gura acoperite de orice. Bumbac, sintetic, hârtie sau aiurea. Spălată sau refolosita de o săptămână.

După o devoalare „live” la un post de televiziune -invitat fiind Arafat- a incompetenței DSP, ministrul marionetă a anunțat soluționarea problemei din subordinea sa…a instalat coordonarea militară! Dar la DSP tot nu răspunde nimeni la telefoane!

În tot timpul acesta Tătaru se mișcă „în diagonală” prin teritoriu (ca și vestita piesa de șah) și execută atribuții ce puteau fi delegate unuia din mulții săi anonimi secretari de stat. Desi el se vede/crede un „mastermind” în organizare în acest joc de șah nu vede că este doar o piesa ce se deplasează pe diagonală. Și desi nu este „regele” cum îi place să creadă, îi facem de această dată hatârul și îi spunem:

„Șah, domnule Tataru”!

1 COMENTARIU

  1. Ministrul Nelu Tataru, medicul care conduce atat ministerul sanatatii, cat si grupul operativ in pandemia covid din Romania, nu a mai profesat medicina de 10 de ani, de cand ocupa exlusiv functii administrative sau de partid. Teoretic, conform legislatiei in vigoare a colegiului medicilor, nu ar mai trebuii sa aibe drept de libera practica ( 5 ai de nepracticare a medicine duc la pierderea acestui drept ). Cu Epidemiologia, virusologia, microbiologia sau bolile infectioase, nu are nici o legatura, nici o competenta.
    In schimb, tine conferinte la academia romana, in calitate de medic si face previziuni “autorizate” referitoare la evolutia covid in Romania, precum Fauci in SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.