Acasă Actualitate Șantajista Firea – noul Bivolaru al PSD. Semnatarii plângerii penale riscă să...

Șantajista Firea – noul Bivolaru al PSD. Semnatarii plângerii penale riscă să se aleagă cu plângere pentru denunț calomnios din partea lui Băsescu

DISTRIBUIȚI

Senatoarea PSD Gabriela Vrânceanu Firea,  obligată recent de către magistrații Instanței Supreme la plata unei amenzi administrative de 1.000 de lei, pentru că ar fi șantajat-o pe Narcisa Iorga, membru în Consiliul Național al Audiovizualului, este astăzi noua victimă politică  scoasă la fereastră de PSD, în războiul cu Traian Băsescu. În 1997 PSD făcea zid în jurul devalizatorului de bănci Gabriel Bivolaru, condamnat ulterior în justiție la câțiva ani de închisoare . Astăzi, PSD face zid în jurul Gabrielei Firea Vrânceanu Pandele , care se dă victima lui Traian Băsescu, profitând de o declarație neinspirată a președintelui. Pentru Bivolaru, pesediștii au mers în gașcă la Parchet , demonstrând încă de pe atunci respectul pe care-l acordă justiției. Pentru ”Albinuța” primarului Pandele,  pesediștii au fost convocați marți dis-de dimineață pentru a semna în bloc o plângere penală îndreptată împotriva lui Traian Băsescu, acuzat de șantaj și amenințări la adresa acesteia.
Plină de avânt , Firea a anunțat că plângerea penală împotriva șefului statului a fost redactată de către avocatul ei și a subliniat că se simte amenințată de către Traian Băsescu. Ponta a precizat că a fost primul care a semnat plângerea penală împotriva lui Traian Băsescu. El a spus că nu va merge însă și la depunerea cererii. "Nu e nevoie să merg la Parchet când se depune plângerea, cred că se depune de către avocați", a spus Ponta. După Ponta, zeci de pesediștii și-au adus manifestat fidelitatea față de premier, punându-și semnătura pe o plângere penală în care nu au nicio calitate. De fapt nimeni nu s-a obosit să-l întrebe pe Ponta și pe parlamentarii stahanoviști în ce calitate au semnat această plângere, având în vedere că Traian Băsescu s-a referit în declarația lui strict la Firea Vrânceanu Pandele.
Ce-i drept, nu toți membrii alianței aflate la putere s-au îngrămădit, pe principiul turmei, să semneze declarația menită să arate solidaritatea lor cu vexata ”Albinuță”.Întrebat de jurnaliști de ce vicepremierul Kelemen Hunor nu a semnat cererea, potrivit propriilor afirmații, premierului a răspuns: "Nu știu, o să vedem". "Eu știu că am semnat-o eu, mai departe o să vedeți", a adăugat Ponta. Potrivit opiniilor exprimate de mai mulți avocați, din punct de vedere legal, o plangere penala se face de catre persoana lezata, pentru ca este vorba de  ”plângere prealabilă a persoanei vătămate”. În consecință,  ceilalti parlamentari nu au niciun fel de cadere sa facă plângere care se referă la o amenințare sau un șantaj la adresa Gabrielei Firea.
Totodată, jurnaliștii i-au transmis premierului și faptul că mai mulți social-democrați și-au manifestat reticența în ceea ce privește semnarea plângerii penale, aceștia invocând faptul că ar fi cu toții chemați la audieri, ceea ce ar îngreuna foarte mult procedurile judiciare. "Cred sincer că putem să explicăm tuturor că nu ești chemat la audieri neapărat dacă sesizezi un lucru. Dacă suntem chemați, eu mă duc să spun ce v-am spus și dumneavoastră. Nu am o problemă să mă duc să susțin atunci când cred că se încalcă legea și când cred că legea trebuie restabilită. Am semnat și cred că am făcut bine", a adăugat Ponta. Procurorul Ponta n-a luat în calcul și posibilitatea ca el, împreună cu toată turma pesedistă care s-a îngrămădit să semneze plângere penală împotriva lui Băsescu, să se aleagă cu o plângere pentru denunț calomnios din partea șefului statului. Potrivit  Art. 268 din Codul penal, privind ”Inducerea în eroare a organelor judiciare”:” Sesizarea penală, făcută prin denunț sau plângere, cu privire la existența unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârșirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.” Or, dacă cineva citește cu atenție declarațiile lui Băsescu poate constata cu ușurință că nu e vorba de șantaj sau amenințări, ci de o declarație politică total nepotrivită. Poate Ponta a uitat că în urmă cu două zile spunea clar că după  decembrie Băsescu va fi în pușcărie. Or asta nu-i o amenințare…
?ê?£i, dacă tot am ajuns la aptitudinile de procuror ale lui Ponta mai deunăzi premierul afirma că președintele dacă știe de ceva fapte necurate săvârșite de primarul Pandele, la Voluntari, e obligat  să informeze instituțiile abilitate, în caz contrar Băsescu încalcă legea. Preocupat cu trebile politicii, Ponta omite că s-a modificat Codul penal și că Art 266, Nedenunțarea, prevede că :”Fapta persoanei care, luând cunoștință de comiterea unei fapte prevăzute de legea penală contra vieții sau care a avut ca urmare moartea unei persoane, nu înștiințează de îndată autoritățile se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă”.
 Băsescu nu are probabil informații legate de fapte ale lui Pandele care să facă obiectul articolului 264 din Codul penal, dar cine știe, poate are Ponta alte informații  și-atunci el se face vinovat de încălcarea legii.
Iulia Nueleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.