Acasă Actualitate Șantajistul trimis în judecată de DNA nu mai lucrează la Curtea de...

Șantajistul trimis în judecată de DNA nu mai lucrează la Curtea de Conturi

DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

POPESCU NICOLAE, auditor public extern în cadrul Curții de Conturi – Camera de Conturi Constanța și membru al autorității de audit, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În luna octombrie 2022, în contextul derulării unui proces de partaj, inculpatul Popescu Nicolae, în calitatea menționată mai sus, ar fi exercitat constrângeri asupra fostei soții, Cezara, de asemenea funcționar public, fost șef al Serviciului de Administrare a Creșelor din cadrul Primăriei Constanța, pentru a o determina pe aceasta:
– să îi lase în proprietate un imobil (în valoare de 249.620 euro) dobândit în timpul căsătoriei,
– să preia părțile sociale ale unei societăți comerciale controlată și administrată, în fapt, de către inculpat prin intermediul unei persoane interpuse și care acumulase datorii importante față de bugetul de stat (772.132 lei).
În același context, inculpatul i-ar fi mai transmis fostei soții că va renunța și la demersurile care vizau tragerea la răspundere penală a acesteia într-o cauză penală aflată pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru un presupus furt comis între soți și respectiv, pentru presupuse infracțiuni comise de aceasta împotriva fiului lor minor.
Concret, constrângerile la care ar fi apelat inculpatul Popescu Nicolae ar fi constat în exercitarea de amenințări ce ar fi vizat crearea unei situații defavorabile la locul de muncă pentru fosta soție și care ar fi avut ca urmare concedierea acesteia. De asemenea, inculpatul i-ar mai transmis că nu va mai sesiza organele judiciare cu privire la săvârșirea de către aceasta a altor presupuse fapte penale.

Curtea de Conturi a anunțat că începând cu data de 28.03.2023, Popescu Nicolae nu mai are calitatea de auditor public extern în cadrul Autorității de Audit – Direcția Regională de Audit Galați – Compartiment Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.