Acasă Actualitate Scandal în Parlament: deputați PDL acuzați că au votat la două mâini;...

Scandal în Parlament: deputați PDL acuzați că au votat la două mâini; Ponta a votat în timp ce era la Cotroceni

DISTRIBUIȚI

Un nou scandal referitor la votul electronic a izbucnit în Parlament, după ce mai mulți deputați PDL au fost acuzați că au votat cu două cartele legea privind tăierea pensiilor militare, iar președintele PSD, Victor Ponta, apare ca și cum ar fi votat trei proiecte de lege, deși era în acel moment la consultările cu Traian Băsescu, la Cotroceni.
Deputații PDL Dănuț Liga și Marius Dugulescu au fost filmați de jurnaliștii de la Impact News în timp ce acopereau aparatele de vot electronic cu hârtii și par că votau de două ori.
Potrivit datelor oficiale, această lege controversată a trecut cu 168 de voturi, cu unul mai mult decât necesarul adoptării unei legi organice, deși se pare că în sală erau doar 163 de deputați ai Puterii, după cum susține, bineînțeles, Opoziția.
Deputatul PDL Gelu Vișan a declarat pentru presă: „nu pot să spun dacă acolo au fost deputați ai PDL sau alți deputați care au votat la două cartele. Poate întrebați. Domnul Victor Ponta, care era la Cotroceni, apare că a votat la 13.55, 13.54, 13.53. Rugămintea mea e să intrați pe site-ul Camerei deputaților și vedeți că domnul Victor Ponta apare că a votat. Asta în legătură cu ce se afirmă de liderii Opoziției“.

Ubicuul Ponta

Site-ul Camerei Deputaților arată că președintele PSD Victor Ponta ar fi votat la trei proiecte de lege consecutive, deși ar fi fost imposibil să facă lucrul acesta, în condițiile în care el era la Palatul Cotroceni în acest timp, unde participa la consultările cu președintele Traian Băsescu.
Victor Ponta apare ca votant la ora 13.52, la Adoptarea PL 528/2010 pentru modificarea Legii nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, la 13.54 la adoptarea PL 586/2009 pentru modificarea și completarea Legii nr.82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei „Delta Dunării“ și la 13.55, la Adoptarea PL 94/2011 pentru modificarea și completarea Titlului X „Circulația juridică a terenurilor“ din Legea nr.247/2005 privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente.

Deputații USL Luca și Berci, nesancționați chiar dacă au votat la două mâini

Secretarul Camerei, Dumitru Pardău, a declarat ieri că Biroul Permanent a luat act de propunerea Comisiei juridice privind nesancționarea deputaților Ciprian Luca (PSD) și Vasile Berci (PNL), despre care Institutul pentru Politici Publice (IPP) sesizase că au votat la două mâini.
Zilele trecute, membrii Comisiei juridice au hotărât, prin vot secret, nesancționarea celor doi deputați, deși Daniel Buda, președintele Comisiei, propusese ca acestora să le fie interzisă participarea la lucrările Camerei timp de o zi. Comisia juridică a respins cu opt voturi „împotrivă“, șase favorabile și șapte abțineri propunerea de sancționare a deputaților Vasile Berci și Ciprian Luca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.