Acasă Actualitate Scandal sexual la Chișinău cu un diplomat român în rol principal

Scandal sexual la Chișinău cu un diplomat român în rol principal

DISTRIBUIȚI

Redacția „Curentul“ a primit un film realizat cu o cameră ascunsă care înfățișează un domn prezentat drept diplomat român executând o reușită partidă de sex cu o domnișorică bine făcută, moldoveancă, nu din Tecuci, însă, ci de la Chișinău, după acșent. Domnul și domnișorica au și dialog, se discută și despre unele treburi de serviciu, însă nu treburi cu conotații ce interesează siguranța națională, ci chestiuni ce o interesează pe bunăciunea ce pare să lucreze la consulatul român de la Chișinău.

Montajul filmului – realizat în stilul documentarelor Mosfilm – introduce un generic cu accente politice tipice propagandei regimului comunist de la Chișinău. Mai exact, se insinuează grosier că s-ar acorda „cetățenie și deschide vize în România doar celor care îl excită spiritual“ pe consulul român Ion Nuică. Limbajul genericului, maniera realizării montajului și utilizarea precară a limbii române trădează niște angajați ai SIS-ului moldovenesc care nu au studiat în România, deși SIS-ul are destui lucrători cu studii făcute la universitățile românești. La solicitarea ziarului „Curentul“, biroul de presă al MAE a confirmat, practic, dezvăluirile noastre precizând că s-a procedat la rechemarea de la post a consulului român la Chișinău, Ion Nuică.
Am încercat să luăm legătura direct cu Ion Nuică, pe telefonul mobil afișat pe site-ul ambasadei, în vederea obținerii unui punct de vedere pe această temă. Personajul din imagine aduce la înfățișare cu diplomatul român și pare să performeze cu entuziasm, ceea ce ne-ar umple de mândrie patriotică dacă diplomatul ar realiza astfel de partide pentru țară, sacrificându-se pentru a aduce mai aproape de valorile naționale cetățencele debusolate ale Republicii Moldova. Dacă se adeverește că personajul din imagini este chiar consulul nostru de la Chișinău, nu putem decât să-l felicităm pentru că face lucruri care de exemplu fostului ministru Păcuraru nu i-au ieșit, acesta limitându-se la activitatea manuală, ca să nu mai vorbim de Bill Clinton, care fără trabuc ar fi lăsat-o pe Monica fără nicio impresie despre virilitatea prezidențială a democraților americani.

La Chișinău viața e grea pentru diplomații români

Pe de altă parte, încă un scandal cu tematică sexuală ar fi exact ce ne lipsea, în actualul context mai mult decât rece, practic frigid, al relațiilor cu Chișinăul.
Într-un interviu acordat presei de la București, consulul României la Chișinău afirma că acest post este cel mai greu post diplomatic pe care l-a avut vreodată: „Am fost consul în Iran, am fost consul și în Israel, dar acesta de la Chișinău este incomparabil mai dificil“, afirma Ion Nuică.
Dacă domnia sa este cel din imagini, înțelegem perfect situația sa și deplângem (nu fără invidie masculină) poziția în care se află nevoit pe banii statului român să facă față unor asemenea provocări dificile, cu conotații sexuale. Trainingul pe care îl primesc diplomații noștri la centrala MAE are în vedere și evitarea situațiilor în care funcționarii noștri consulari ar putea fi compromiși. Este posibil ca MAE să fi schimbat metodologia și diplomații să fi fost instruiți să dea piept bărbătește cu situațiile complexe de la locul de muncă. Așteptăm și noi cu interes din partea autorităților un punct de vedere pe această temă, nu de alta, dar și redacția „Curentul“ ar avea niște potențiali diplomați gata de trimis pe front, dacă țara îi cheamă. Nu pot duce moldovencele câtă diplomație le-am putea noi oferi și decât să se irosească săracele pe șoselele Europei, pe nimic, mai bine am veni noi la ele, la Chișinău, să împlinim cu dragoste, fără violență, coordonatele noii politici românești, de apropiere deplină față de fârtații noștri. Iar dacă fetele lucrează peste program și la SIS, nu-i bai, abia ce le mai învățăm și carte (colegii mei au diplome multe).

Voronin, nervos pe români din cauza vizelor și ca urmare a educației sale sovietice

Tema vizelor și a cetățeniei preocupă intens autoritățile bolșevice de la Chișinău, obsedate de primejdia depopulării țărișoarei și care gândesc încă în termenii sovietici relațiile cu România. Vladimir Voronin, fost general sovietic cu pensie de la Moscova, devenit apoi șef al Partidului Comuniștilor de la Chișinău, a atacat deseori România, în ultimul deceniu – pretinzând ba că România ar avea un drapel fascist – deși drapelul Moldovei este identic cu al României, ba că românii ar fi alt neam decât moldovenii, cu altă limbă și altă istorie – teze dragi propagandei rusești – ba că România ar fi vinovată de recentele evenimente din aprilie de la Chișinău soldate cu uciderea, maltratarea sălbatică și arestarea ilegală a sute de tineri de către autoritățile regimului de la Chișinău.
Obsesia comuniștilor lui Voronin este semnarea unui tratat politic bilateral și a unui tratat de frontieră, iar ostilitatea față de România a crescut progresiv, de la înfrățirea momentană din perioada „revoluției orange“, când Voronin bătea poteca spre București pentru a-și vinde vinul și coniacul. Vinul s-a acrit în butelcuțe, iar Voronin ne vede acum ca sarea în ochi, astfel că, în 2007, au fost expulzați doi diplomați ai României de la Chișinău pentru trafic de vize, în care ar fi fost implicat însuși Alexandru Rus, fostul consul general din Basarabia.
Cozile cetățenilor moldoveni, care stau prin preajma Consulatului pentru a aștepta viza de intrare în România, îl umplu de furie pe Voronin, care se plânge unde vrei și unde nu vrei că România vrea să-i fure cetățenii, robi pe moșia sa și a familiei sale, cea mai bogată familie de comuniști din Europa.
Chișinăul regimului comunist insistă obsesiv pe ideea că Moldova este o entitate statală total diferită și străină de Moldova istorică și de România actuală, că nu se poate vorbi de o singură națiune în două state vremelnic divizate, iar acest discurs oficial este lesne de înțeles că provine din tiparul vechii ideologii staliniste care încă mai are adepți destui în Moldova.
Cu toate aceste derapaje bolșevice ale lui Voronin, România a promis în repetate rânduri, indiferent de răcirea relațiilor diplomatice, că va susține aderarea Basarabiei la UE, iar fostul premier Zinaida Grecianîi afirma cândva, la București, că România este cel mai bun prieten și unul din partenerii principali pe drumul aderării la UE.
De altfel, în opinia mea, dacă se dovedește autenticitatea filmării care l-ar înfățișa în acțiune pe diplomatul român Ion Nuică, nu putem decât să considerăm că acesta lucrează în sensul spuselor Zinaidei Grecianîi, pe linia fierbinte a prieteniei și căldurii ce caracterizează relațiile dintre București și Chișinău.

{flv}12-07-2009-Consul_romania_la_chisinau{/flv}

3 COMENTARII

  1. […] „Montajul filmului – realizat în stilul documentarelor Mosfilm – introduce un generic cu accente politice tipice propagandei regimului comunist de la Chişinău. Mai exact, se insinuează grosier că s-ar acorda cetăţenie şi deschide vize în România doar celor care îl excită spiritual pe consulul român Ion Nuică”, scria Curentul. […]

  2. […] „Montajul filmului – realizat în stilul documentarelor Mosfilm – introduce un generic cu accente politice tipice propagandei regimului comunist de la Chişinău. Mai exact, se insinuează grosier că s-ar acorda cetăţenie şi deschide vize în România doar celor care îl excită spiritual pe consulul român Ion Nuică”, scria Curentul. […]

  3. […] “The modifying of the movie – made within the model of Mosfilm documentaries – introduces a generic with political accents typical of the propaganda of the communist regime in Chisinau. Extra exactly, it’s coarsely insinuated that citizenship could be granted and it opens visas in Romania solely to those that spiritually excite the Romanian consul Ion Nuică “, he wrote The present. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.