Acasă Actualitate Scrisoare deschisă: Spitalul ce se va inaugura la Mioveni nu va avea...

Scrisoare deschisă: Spitalul ce se va inaugura la Mioveni nu va avea medici și va fi un fiasco

DISTRIBUIȚI

Stimați Domni și Doamne!
Câți medici romani lucrează în străinătate???
Dar câți medici a recrutat Romania din străinătate pentru necesitățile populației României?
De ce Germania, ce mai mare economie din Uniunea Europeana recrutează medici cetățeni NON EU fără probleme, dar în Romania nu este posibil acest lucru???
La fiecare 6 ore, un medic pleacă din România.
Peste 15.000 de medici români lucrează în Germania, Franţa şi Marea Britanie, cele mai importante trei destinaţii spre care se orientează specialiştii români.

Peste 40.000 de medici din România au cerut să emigreze în ultimul deceniu, mai ales cei din oraşele mici ale ţării.
De ce atunci având cadru legal pentru a recruta medici Non EU, integrarea medicilor basarabeni, cetățeni români în societatea româneasca nu se petrece, de ce,dosarele pentru recunoașterea calificărilor de medic specialist depuse la Ministerul Sănătății din București, se prăfuiesc la Direcția generală resurse umane. Unde Doamna Director are o atitudine incorectă fața de un cetățean Roman, medic specialist, care nu comunica despre starea dosarelor și când vor putea începe activitatea de medic în Romania.
Oare Romania nu are nevoie de îmbunătățirea stării de sănătate a populației?

P.S.
Primul spital construit de la zero în România în ultimii 30 de ani va fi inaugurat pe 5 septembrie, la Mioveni. Spitalul va avea 6 etaje, 250 de paturi și numeroase secții, inclusiv compartiment de Primiri Urgențe, Terapie Intensivă și bloc operator cu 4 săli.
Construcția Spitalului Orășenesc din Mioveni a început în martie 2016, iar finanțarea a fost asigurată integral din programul PNDL și din bugetul autorităților
locale.
Investiția imensă de 68 de milioane de euro, cam jumătate din bugetul anual al municipiul Constanța, riscă să devină un fiasco și să îndatoreze bugetul orașul pentru următorii doi ani. Opozanții primarului susțin că spitalul nu va avea pacienți destui, pentru că serviciul sanitar din Argeș este organizat în jurul Spitalului de Urgență din Pitești. În plus, nu sunt medici, medicii nu vor fi interesați să se mute în Mioveni.

Cu stima și respect, un numeros grup de medici romani de diferite specialități în domeniului sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.