Acasă Actualitate Scrisoare din penitenciar

Scrisoare din penitenciar

DISTRIBUIȚI

Directorul general al SPM SRL Ploiesti, Florin St. Mihai, omul de afaceri de al carui nume se leaga demisia fostului secretar de stat din Ministerul Justitiei, Doru Trifoi, ne-a trimis la redactie o scrisoare prin care ne informeaza ca, desi a trecut un an de cand a depus plangeri penale impotriva mai multor magistrati si politisti pe care i-a acuzat de coruptie, n-a primit nici un raspuns din partea justitiei romane. Ba, mai mult, Mihai Florin a fost transformat din parte vatamata in infractor, fiind in arest preventiv inca de acum un an. In scrisoarea mentionata, directorul SPM Ploiesti spune ca dosarul sau este instrumentat de acelasi procuror si politisti pe care i-a denuntat, desi i-a recuzat in cateva randuri, si ca acestia nu fac altceva decat sa se razbune. El mai spune ca este tinut in arest preventiv de peste un an doar ca sa i se inchida gura si pentru a nu mai deranja anumite persoane sus-puse. In finalul scrisorii, Mihai Florin ne multumeste pentru obiectivitatea de care am dat dovada cand am relatat scandalul in care a fost implicat si isi exprima speranta ca presa libera il va ajuta sa-si demonstreze nevinovatia, deoarece nu mai are incredere in justitie. In P.S., Mihai Florin mai spune ca in prima perioada a arestului preventiv i s-a interzis accesul la publicatiile care il sustineau. In cele ce urmeaza va reamintim cateva dintre datele acestui caz.


Lista lui Mihai Florin

Mihai Florin, patronul firmei SPM SRL Ploiesti, acuza de coruptie nume grele ale magistraturii si politiei: Doru Trifoi, ministru secretar de stat in Ministerul Justitiei, Constantin Placinta, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, colonelul Constantin Dumitru, maiorul Ioan Popescu, capitanul Sandu Fragulea si locotenentul Daniel Tudose, toti din cadrul IJP Prahova. Impotriva lor, patronul SPM SRL, Mihai Florin, a formulat plangeri penale pentru savarsirea infractiunilor de favorizare a infractorului si trafic de influenta.

Denuntatorul, transformat in acuzat

Conform uneia dintre plangeri, faptele incriminate au fost savarsite prin imixtiunea in dosarul penal 222/P/2002, in care se cerceta prejudicierea firmei SPM SRL cu aproape un milion de dolari (33,1 miliarde de lei) de catre firmele Selesta Samy SRL si Lauruc Oil, ambele din Sighet, si de catre firmele Bicor Impex SRL si Anvecom International SRL, ambele din Brasov. In plangerea penala se spune ca -secretarul de stat Doru Trifoi a venit la Parchetul din Ploiesti a doua zi dupa arestarea lui Mihai Lauruc si Sorin Stanciu (pentru inselaciune, fals material si emitere de cecuri fara acoperire), unde a dat ordine de eliberare a celor doi-, dar si ca procurorul Constantin Placinta nu a formulat recursul la punerea in libertate a celor doi.

La cateva zile dupa ce il denunta pe Doru Trifoi, Mihai Florin este retinut pe Otopeni si arestat pentru inselaciune intr-un alt dosar. Concomitent, ministrul justitiei, Rodica Stanoiu, il cheama din concediu pe Doru Trifoi si ii accepta demisia, desi sustine ca, in urma verificarilor administrative, afirmatiile privind interventia secretarului de stat Doru Trifoi in eliberarea lui Stanciu si Lauruc nu se confirma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.