Acasă Actualitate Se cere ministrului Sorina Pintea demiterea de urgență a secretarului de stat...

Se cere ministrului Sorina Pintea demiterea de urgență a secretarului de stat Cristian Grasu

DISTRIBUIȚI

„Un recent dialog petrecut la dezbaterea pe marginea introducerii co-plății în rețeaua de asistență medicală privată din România a demonstrat o totală lipsă de empatie și de preocupare față de soarta pacienților din România. Întrebat de o jurnalistă cum vede rezolvarea problemei privind accesul la timp al pacienților la analize, secretarul de stat Cristian Grasu a avut un comportament incalificabil, care demonstrează că, pentru Ministerul Sănătății, oamenii sunt doar simple cifre în statistici, și nu cazuri care trebuie rezolvate.

Jurnalista a dat exemplul unui pacient diagnosticat cu melanom (cancer), și care a fost programat pentru o investigație la Computer Tomograf (CT) la trei luni după ce s-a adresat unui cabinet din rețeaua privată, unica variantă pentru a efectua analiza. Numai că pacientul nu a mai rezistat până la termenul prevăzut și a decedat după o lună. Pus în fața unei situații concrete, care demonstrează problemele grave din sistemul sanitar românesc, unde pacienții care nu își permit să facă investigații din propriile resurse financiare sunt, practic, condamnați, secretarul de stat a avut o atitudine revoltătoare și a aruncat în derizoriu problema ridicată.

Solicit ministrului Sorina Pintea să-l demită de urgență pe secretarul de stat Cristian Grasu, care a dat dovadă de o lipsă crasă de umanitate față de pacienți și nu poate să-și continue activitatea într-un post public, în care se iau decizii ce afectează viața oamenilor. Prin această poziționare, Cristian Grasu demonstrează că Ministerul Sănătății nu este preocupat de soarta românilor bolnavi, care plătesc o viață asigurările de sănătate, dar, la nevoie, nu au acces imediat la investigațiile medicale, în condițiile în care multe dintre acestea se fac doar în cabinetele și clinicile private. Cine dispune de suficiente fonduri și poate suporta plata unei analize scumpe mai are o șansă, dar pentru cei mai mulți pacienți, care nu își permit să plătească din propriul buzunar și așteaptă o programare gratuită, granița dintre viață și moarte devine una tot mai subțire. Și asta, pentru că atitudinea oficialilor din sănătate este lipsită de umanitate și de responsabilitate.”, cere deputata PNL, medicul Antoneta Ioniță, fostă șefă a secției UPU de la Spitalul Județean Brăila, membră în Comisia pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților.

Prezent la dezbaterea pe tema coplății serviciilor medicale private, Cristian Grasu a fost întrebat de o jurnalistă ce se poate face pentru ca, dincolo de decontarea parțială a serviciilor medicale private de către stat, pacienții să aibă acces la timp la analize, nu după luni de zile.

Jurnalista a dat exemplul unui pacient cu melanom programat peste 3 luni la un computer tomograf (CT) cerebral, dar care a murit după doar o lună.

„A murit din cauză că nu a făcut CT? Noi aici ne-am întâlnit să dezbatem un lucru general, o lege, și acum vorbim de cazuri punctuale, singulare”, a răspuns Cristian Grasu. „Noi aici ne-am întâlnit să dezbatem un lucru general, o lege, și acum vorbim de cazuri punctuale, singulare”, a evitat Cristian Grasu să dea un răspuns la obiect.

„Da, dar singular, nesingular, omul ăla a murit”, a mai spus jurnalista.

„A murit din cauză că nu a făcut CT-ul?”, a continuat Cristian Grasu.

Foto:ms.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.