Acasă Actualitate Se ingroasa stratul de mizerie, in sectorul lui Vanghelie

Se ingroasa stratul de mizerie, in sectorul lui Vanghelie

DISTRIBUIȚI

De mai bine de patru zile, in sectorul cinci al Capitalei nu mai exista o firma specializata care sa se ocupe de salubrizara stradala. Gospodarul primar al acestei unitati administrative, Daniel Marian Vanghelie, a considerat ca nu mai este cazul sa plateasca societatea REBU pentru a-i curata sectorul. Increzator in calitatile sale de bun manager, el a decis ca ar fi mult mai bine pentru cetatenii care l-au ales ca strazile sa le fie maturate de ADP-ul de sector, sarcina coordonarii activitatii revenindu-i. Motivele care au condus la aceasta hotarare sunt discutabile, ca si prestatia societatii care, timp de trei ani, s-a ocupat, mai mult sau mai putin eficient, de salubrizarea sectorului in care sunt arondate instituti precum Presedintia Romaniei sau Palatul Parlmentului.

In zona Parlamentului inca se mai monteaza cosuri de gunoi

Asa cum era si normal, -inspectia- noastra prin cartierele pastorite de Vanghelie a inceput in centru, mai exact chiar de langa Primarie. Aici, cosurile de gunoi au reaparut, primarul gasind prin depozite cateva sute de cosuri achizitionate pe vremea predecesorului sau, Calin Catalin Chirita. Prezenta acestora nu inseamna ca este si curat, existand destule locuri, mai ales in zona in care se afla magazine, unde gunoiul, incarcat in cutii si in saci de plastic, inca asteapta sa fie ridicat. Cei care lucreaza sau locuiesc in zona sustin ca totusi ceva curatenie s-a facut, dimineata aparand anumiti -maturatori-.

Ceva mai departe, adica prin apropierea Palatului Parlamentului, angajatii ADP-ului munceau de zor la montatul cosurilor de gunoi. Echipa care ar fi trebuit sa ridice gunoiul adunat in anumite puncte strategice lipsea la apel, pierzandu-se, pesemne, prin, catacombele Parlamentului.

Departandu-te de centrul Capitalei, constati ca vechiul proverb cu gardul vopsit in spatele caruia te asteapta anumite surprize mai mult sau mai putin placute e perfect valabil. In treacat, trebuie spus ca sectorul administrat de Vanghelie detine cea mai impotanta comunitate tiganeasca, neputandu-se nicodata mandri ca ar fi foarte curat sau ca locuitorilor le-ar pasa de ceea ce este in jurul lor.

Rahova, o a doua groapa Glina

Cunoscuta de toata lumea ca fiind o zona in care daca ai ceas, telefon sau niste haine mai de doamne-ajuta, nu iesi pe strada dupa lasarea serii, zona Pietei Rahova arata precum groapa de gunoi de la Glina. Trotuarele intesate de zeci de vanzatori ambulanti, de la care poti sa-ti procuri de la pieriute de dinti pana la droguri sau de la telemea si muraturi pana la carne tocata, erau marginite de o mare de gunoi.

Sticle de plastic, frunze, hartii, ambalaje, pungi de plasic, toate -infrumusetau- peisajul pestrit. Oriunde te uitai, nu puteai vedea decat -baieti de cartier-, fete la -lucru-, puradei nespalati si multe, foarte multe gunoie. Cosurile de gunoi lipseau cu desavasire, dar nici in cazul in care cineva ar fi montat cate unul din metru in metru -localnicii- nu s-ar fi putut obisnui cu efortul de a arunca hartiile la cos.

Mahalaua uitata

Cateva strazi mai incolo, mai exact pe Antiaeriana, situatia era aproape la fel, din cadru lipsind doar vanzatorii, traficantii si prostituatele. Si aici pe trotuar gunoiul era la el acasa, cu singura deosebire ca cineva binevoise sa-l adune in cateva mormane asezate strategic mai la fereala, in spatele pomilor sau al gardurilor vii.

Cei care locuiesc pe stradutele desfundate care se deschid din Antiaeriana nu par a fi auzit ca a existat vreodata o societate care le matura starda. Adevarul e ca nici nu ar fi avut cum sa mature tot noroiul, strazile nefiind asfaltate.

-Pe la noi pe aici nu a mai trecut o masina de gunoi de cand traia Ceausescu. Nici atunci nu venea prea des, dar oricum macar venea. De atunci, mizeria de pe strada o strangem noi si ii dam foc. Efortul e aproape zadarnic, pentru ca gunoierii nu ridica nici toate resturile menajere, asa ca tot pe strada ajung-, declara o femeie mai in varsta.

Intreaga zona este dominata de mizerie si de saracie. Multe din asa-zisele case stau sa se prabuseasca pe cei care, inca, mai locuiesc in ele. Asadar, mai sunt zone in care, pentru alegatori, nu conteaza cine este primar, mizeria exista oricum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.