Acasă Actualitate Se reiau „operațiunile Țigareta”? În portul Constanța au fost descoperite țigări contrafăcute...

Se reiau „operațiunile Țigareta”? În portul Constanța au fost descoperite țigări contrafăcute în valoare, de aproximativ jumătate de milion de euro

DISTRIBUIȚI

 

Peste 190.000 de pachete cu țigări, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de piață de aproximativ jumătate de milion de euro, au fost descoperite într-un container de către vameșii și polițiștii de frontieră din Portul Constanța Sud Agigea. Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră au identificat, joi, în Portul Constanța Sud Agigea, acționând în baza unor informații privind punerea în circulație a unor mărfuri contrafăcute, un container încărcat cu țigarete, ce sosise din Grecia și avea ca destinație finală o societate comercială din Bulgaria, transmite corespondentul Mediafax. În container au fost descoperite 191.650 de pachete cu țigări marca Marble, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 500.000 de euro. Țigările au fost indisponibilizate și lăsate în custodia liniei de shipping, până la finalizarea investigațiilor referitoare la statutul juridic al mărfurilor și luarea măsurilor legale ce se impun, iar polițiștii de frontieră au deschis în acest caz dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Acum uitate deja, „operațiunile” de tip „Țigareta” au marcat sfârșitul anilor 90 printr-o serie de scandaluri care au dus la „decapitarea” unor rețele transfrontaliere de contrabandă cu țigări provenite, de obicei tot din Grecia. Atunci, prin anii 1998-99, Portul Constanța Sud Agigea devenise un fel de „placă turnantă” prin care o serie de contrabandiști străini au bătut palma cu o serie de infractori autohtoni, dintre care unii cu funcții deosebit de importante în structurile de forță ale statului și, împreună, au introdus în țară cantități imense de țigări de contrabandă. Această nouă și importantă captură, readuce în minte acele vremuri dar, în a celași timp, oferă și o explicație a dorinței lui Radu Mazăre de a pune mâna pe Portul Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.