Acasă Actualitate Sebastian Burduja, dat pe mâna DNA de USR-PLUS

Sebastian Burduja, dat pe mâna DNA de USR-PLUS

DISTRIBUIȚI
USR PLUS Sector 1 va depune plângeri penale pentru corupție în urma schimbării conducerii Companiei de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 S.A.
Vom cere judecătorilor anularea hotărârilor Adunării Generale a Acționarilor din data de 6 ianuarie 2022 și a deciziilor Consiliului de Administrație din data de 11 ianuarie 2022 deoarece am constatat încălcări flagrante ale legislației în vigoare atunci când au fost emise. Aceste acte au fost emise contra legii.
Schimbarea echipei manageriale a fost comisă cu intenție directă și a cauzat în mod evident o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unor persoane fizice care au fost abuziv schimbate din funcții. Numirea la șefia acestei companii, girată de conducere PNL Sector 1, îmbracă în realitate definiția formei agravante a infracțiunii de abuz în serviciu din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, potrivit căreia: „În cazul infracțiunilor de abuz în serviciu sau de uzurpare a funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.”
Ce vedem în aceste momente în Sectorul 1 este o împărțire, între PNL și PSD, a companiilor aflate în subordinea Consiliului Local. Schimbările au fost demarate din 22 decembrie 2021, când consilierii locali PNL-PSD au schimbat componența adunării generale a acționarilor în cele două companii și au preluat controlul acestora. La Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 S.A. au fost numiți doi consilieri locali PNL, Dinu Gheorghe și Raluca Halit, iar la CET Grivița au fost numiți doi consilieri locali PSD, Geanin Jurubiță și Cristian Tudose.
Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 S.A. este creația fostei administrații PSD. Acum a fost preluată de către PNL într-un mod flagrant și ilegal pentru a-și numi sinecuriștii de partid. Consiliul de Administrație al Companiei de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 S.A., societate subordonată Consiliului Local Sector 1, a numit-o, recent, în funcția de director general, pe Carmen Radu, o apropiată a fostului liberal Dan Radu Rușanu. Aceasta a ocupat, de-a lungul timpului, pe criterii politice, mai multe funcții de conducere în posturi unde a încasat salarii foarte mari.
Reamintim că USR Sector 1 a depus plângeri penale către DNA pentru această companie fantomă prin care PSD plătea presa aservită și derula proiecte pentru apropiații lui Marean Vanghelie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.