Acasă Actualitate Secretul lui Polichinelle: Ioniță Botoș, Oprea și Bejinariu au hrănit și...

Secretul lui Polichinelle: Ioniță Botoș, Oprea și Bejinariu au hrănit și îmbrăcat minerii în 90 iar Ilie Botoș a mușamalizat dosarul penal

DISTRIBUIȚI

Dacă va trăi până la 80 de ani, Ilie Botoș va încasa 1.920.000 EURO (unmilionnouăsutedouăzecidemiideeuro) din pensiile primite de la statul român. Anul trecut, Botoș a trecut în rezervă cu o pensie de peste 5000 de Euro lunar. Botoș a devenit în septembrie 1990 procuror la Târgu Jiu pentru ca o lună mai târziu, la intervenția lui Ioniță Botoș să fie mutat la Alba Iulia pentru a închide dosarul uciderii generalilor Nuță și Mihalea, ca fiind accident de muncă. Devenit în 2003 procuror general al României, Botoș împreună cu procurorii de caz au mușamalizat dosarul FNI al lui Sorin Ovidiu Vîntu, dosarele Mineriadei și Revoluției și l-au făcut scăpat pe teroristul Omar Hayssam. După ce a fost dat afară de Traian Băsescu, Botoș a fost recuperat de Gabriel Oprea, fostul sclav al lui Ioniță Botoș și Miron Cozma.

Ilie Botoș s-a remarcat încă din anul 1990, în ancheta în cazul elicopterului IAR-330 nr. 72 în care se aflau, arestați, generalii Nuță, şeful Inspectoratului General al Miliției române, fostul şef al Direcției a IV-a – Contrainformaţii Militare şi adjunctul său, general-maior Velicu Mihalea și care a fost doborât de militarii din garnizona Alba Iulia cu rafale scurte, de câte 3-5 proiectile de diferite calibre, de la sol. 12 proiectile calibru 7,62 mm au atins aparatul, avariind instalaţia de alimentare cu combustibil şi pe cea a comenzii hidraulice, elicopterul prăbuşindu-se şi luând foc. Toţi cei din elicopter au murit arşi.
Botoș a închis dosarul ca fiind un accident de muncă provocat de echipajul elicopterului.
Aranjamentul ca Ilie Botoș să se ocupe de dosar l-a făcut „bătrânul” general-maior Ioniţă Botoș, șeful comandamentului Serviciilor Armatei în 1990, cel care a primit pe 14 iunie 1990, de la Ion Iliescu, ordinul de a încazarma și hrăni circa 990 de mineri în două unităţi militare ale MApN de pe şoseaua Olteniţei din Bucureşti. Ofiţerii de intendenţă ale celor 2 unităţi care au dus la bun sfârşit această misiune erau locotenenţii majori Gabriel Oprea şi Eugen Bejinariu.

Și ca imaginea acestui fost șmecher al statului român să fie completă a și mințit cu nerușinare în CV că doar mulți știu, puțini pricep. Așa că penibilul ăsta și-a trecut în CV că  e cercetător științific la o „academie” din Germania care de fapt e un club de arte marțiale.
 
PressOne a intrat recent în posesia unui document declasificat de MApN prin care se dovedește ceea ce presa a scris de la Mineriadă încoace dar cei implicați au negat și anume că armata a „asigurat, din fonduri publice, hrana minerilor veniți din Valea Jiului să „curețe” Piața Universității: aceștia au primit conserve de carne, cârnaţi, slănină, unt, ouă, biscuiţi și alte alimente.

În plus, MApN le-a distribuit sute de perechi de salopete, bocanci, chiloţi şi ciorapi, precum și produse de igienă personală. Cheltuielile Ministerului s-au ridicat la valoarea totală de 866.000 de lei.” Cheltuiala a fost aprobată de generalul Vasile Ionel, foto stânga și era aproximativ 40.000 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.