Acasă Actualitate Secțiile de chirurgie și ginecologie de la Spitalul Malaxa rămase fără anesteziști...

Secțiile de chirurgie și ginecologie de la Spitalul Malaxa rămase fără anesteziști au fost închise

DISTRIBUIȚI

Tocmai ce ne anunța doamna Firea că în spitalele din subordinea Primăriei totul merge strună și doar Ministerul Sănătății încurcă lucrurile. Iată că la Spitalul Malaxa din Capitală, din cei șase anesteziști angajați, patru sunt infectați cu virusul SARS-COV2 sau în izolare așteptând rezultatele testelor de după perioada de incubație. Cei doi anesteziști rămași încă pe baricade nu mai pot asigura permanența de 24 de ore, așa că managerul spitalului a luat decizia să sisteze orice fel de internare în secțiile de Chirurgie și Obstetrică-Ginecologie.

Luni trei cadre medicale de la Spitalul Malaxa au fost confirmate cu COVID-19, la câteva zile după ce trei medici și o infirmieră au luat virusul. Totodată, un pacient aflat la Terapie Intensivă a fost și el infectat. La începutul săptămânii trecute, 4 cadre medicale, 3 medici rezidenți și o infirmieră, toți din secția de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic ”Nicolae Malaxa”, au fost depistați pozitiv la noul coronavirus.
Pacientul aflat la ATI infectat cu virusul SARS-CoV-2 a fost între timp transferat la un spital COVID. Spitalul continuă ancheta epidemiologică prin testarea contacților. S-au luat măsuri de igienizare, curățenie, dezinfecție și nebulizare în secțiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, compartiment ATI și în toate spațiile comune din spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.