Acasă Politic Medici de la patru spitale bucureștene, revoltați că Firea minte, spun că...

Medici de la patru spitale bucureștene, revoltați că Firea minte, spun că nu au fost testați PCR gratuit niciodată de Primărie sau ASSMB

DISTRIBUIȚI

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat la DIGI 24 că va pune la dispoziția bucureștenilor care au nevoie de test COVID-19 pentru a merge în destinații de vacanță, precum Grecia sau alte destinații de vacanță, un test gratuit pentru depistarea Sars-CoV-2. Edilul a subliniat că testele vor fi de tip antigen, făcute cu aparate Real Time (RT)-PCR din 12 clinici private și de stat cu care Primăria are parteneriate. Firea a explicat că „așa cum a testat din prima clipă, din martie, cadrele medicale, când Ministerul Sănătății nu-și testa propriii medici din propriile spitale, deci noi am testat doctorii , asistenții sociali și angajații serviciilor publice, de două ori pe lună”.

Mai mulți doctori indignați, de la Spitalele Malaxa, Sf. Luca, Colțea și Giulești, aflate în subordinea Primăriei Capitalei, ne-au declarat sub protecția anonimatului, bine cunoscut fiind cât de răzbunătoare poate fi Gabriela Firea cu cei care nu-i ridică osanale, că niciodată nu au fost testați PCR gratuit de Primărie sau ASSMB, ci și-au plătit din propriile buzunare aceste teste sau au fost testați de DSP în cadrul unor anchete epidemiologice. Mai mult, aceștia sunt revoltați că în loc măcar să se facă o testare judicioasă din punct de vedere sociologic, Firea testează aleatoriu încurajând turismul extern și punând la dispoziție sume imense pentru testarea celor care vor să plece în vacanță în străinătate. „În loc să se facă aceste teste la întoarcerea de la marea sau de la muntele autohtone, Firea se îngrijește de siguranța cetățenilor din țări străine pe banii noștri. Vă spun sincer, în 2016 am votat-o. Am zis că e femeie și combătea bine ca jurnalistă. Acum, să n-o văd în ochi. Pe vremea lui Ceaușescu, Firea ar fi fost judecată pentru subminarea economiei naționale pentru o asemenea decizie.”, ne-a spus o doctoriță de la unul din spitalele din subordinea Primăriei Capitalei.

Un alt medic ne-a declarat: „ne-au dat doar teste rapide. PCR am făcut noi, pe banii noștri și acolo unde a existat contact cu pacienți suspecți sau pozitivi, am făcut PCR gratis prin DSP, după ce am sunat la ei”.

Un test PCR costă între 285 de lei și 390 de lei, în funcție de clinică.

Intervievată telefonic la DIGI 24, Firea a mințit senină:
“Avem în derulare, așa cum dvs. știți un program de testare a bucureștenilor asimptomatici din mai multe categorii, la care adăugăm și categoria turism. Până acum am testat bucureșteni care lucrează în domenii care presupun întâlnirea cu multe persoane cu risc de contaminare: sportivii, jurnaliștii, farmaciștii, angajații de la terase, aceste categorii fiind adăugate celor esențiale pe care le-am testat încă de la începutul pandemiei, anume medicii, asistenții, asistenții sociale, serviciile de utilitate publică.
Am văzut că românilor li se cere în Grecia dar cred că vor fi și alte destinații unde se va cere un certificat de sănătate, deci un test COVID la zi și atunci am realizat de urgență un proiect de hotărâre pentru ședința de Consiliu General care are loc miercuri. Vorbim de testele COVID solicitate în străinătate, în Grecia, acele teste tip antigen, care arată dacă persoana respectivă este la momentul de față contaminată cu virusul Sars-CoV-2, nu dacă a trecut prin boală. Testele antigen care se realizează prin exudat nazal și care obțin rezultatul în aparat real time PCR.
Bugetul este din ceea ce înseamnă fondurile Primăriei București. Putem în continuare să achiziționăm teste.”
Întrebată de jurnalist dacă acest proiect de testare a persoanelor care pleacă în concediu nu pune presiune supimentară pe sistemul sanitar și așa suprasolicitat, Firea s-a enervat și a mințit din nou:
„Obiectivul meu este să-i asigur pe bucureșteni că așa cum am testat din prima clipă, din martie, cadrele medicale, când Ministerul Sănătății nu-și testa propriii medici din propriile spitale, deci noi am testat doctorii din spitale (…) de două ori pe lună”, a insistat Firea. Click AICI pt. a urmări interviul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.