Acasă Actualitate Șeful ANSVSA: săptămâna trecută brânza de la Brădet nu avea E-coli

Șeful ANSVSA: săptămâna trecută brânza de la Brădet nu avea E-coli

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții autorităților române se contrazic unii pe alții. Ieri ministrul Agriculturii a anunțat că ANSVSA a descoperit că 25 kg de brânză de vaci de la Fabrica Brădet din Curtea de Argeș conțineau bacteria E-coli serogrupul O 26 exact cea vinovată de îmbolnăvirea bebelușilor.
Aseară, Directorul DSP Argeș Sprina Hontaru declara pentru Medifax că unul din cei doi copii decedați la Marie Curie mâncase brânză de la Brădet: „Am aflat de la omologul meu de la Directia Sanitara Veterinara ca rezultatele partiale au iesit pozitive pentru E.Coli, la branza dulce vrac. Noi avem in anchetele epidemiologice doi copii care au declarat ca au mancat acest tip de branza. Vom continua cu anchetele epidemiologice si, de asemenea, cu recoltarea de probe de la firma respectiva, din toate produsele lactate. Din ancheta epidemiologica facuta reiese ca unul dintre copiii care au murit au consumat acest tip de branza. Ii vom intreba si pe ceilalti parinti daca au consumat ei sau copiii lor acest produs”.
Două ore mai târziu, Daniel Lupu de la DSV Arges declara pentru B1 TV că E Coli, descoperită în branza de la Brădet nu are nicio legatură cu moartea bebelușilor.
Astăzi, audiat la Parlament șeful ANSVSA, Andrei Butaru, a declarat că brânza de la Brădet infectată este de săptămâna trecută însă analiza efectuată săptămâna trecută pe brânză recoltată acum două săptămâni era negativă.
Așa că rămâne neclar: brânza conținea ieri bacteria E-coli dar nu e sigur că bacteria ar fi fost prezentă și în urmă cu trei săptămâni. Între timp patronul fabricii a anunțat cu lacrimi în ochi că va închide fabrica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.