Home Actualitate Seful Directiei logistice din IGPR, Ion Peligrad, a uitat sa dezvaluie afacerile...

Seful Directiei logistice din IGPR, Ion Peligrad, a uitat sa dezvaluie afacerile consoartei

DISTRIBUIŢI

Seful Directiei de logistica a Politiei Romane, comisarul sef Ion Peligrad, a ascuns in declaratia sa de avere o firma la care sotia si tatal sau sunt actionari. Chestionat in privinta acestei omisiuni, chestorul care se ocupa de achizitiile IGPR nu a dorit sa discute cu presa despre aceasta -omisiune-, el refuzand sa vorbeasca si despre proprietatile sau conturile sale bancare.

Sotia politistului, Melania Sofia Peligrad, este medic la Policlinica Ministerului Administratiei si Internelor, insa figureaza alaturi de socrul sau, Ion Peligrad, ca actionar la SC Trust Construct SA – companie din Teleorman cu un capital social de 45 de miliarde de lei si cu active de aproape 40 de miliarde de lei vechi. Compania respectiva, cu sediul social in Rosiorii de Vede, a incheiat anul 2004 cu venituri totale de peste un milion de euro. Conform datelor oficiale, managerii Trust Construct SA nu au fost foarte abili, tinand cont de faptul ca, din cauza cheltuielilor mari, profitul net al companiei s-a cifrat undeva in jurul sumei de numai 700 de milioane de lei vechi. De subliniat ca societatea comerciala la care sotia si tatal oficialului IGPR sunt actionari are o problema cu sediul. Conform Ministerului Finantelor Publice si Oficiului National Registrul Comertului, Trust Construct SA are sediul social pe strada Manafilor nr. 22, in Rosiorii de Vede. Exista insa o serie de acte publice in care se specifica faptul ca societatea are o alta adresa, respectiv Lt. Antonescu Ion nr. 10.

Afaceri cu statul

Firma are o relatie privilegiata in ceea ce priveste afacerile cu bani publici (acelasi tip de fonduri gestionate si de Ion Peligrad). Astfel, Trust Construct SA a obtinut in anul 2005 patru contracte fara licitatie de la Consiliul Judetean Teleorman, in valoare totala de 23,2 miliarde de lei vechi. De subliniat faptul ca toate contractele respective vizau refacerea infrastructurii afectate de inundatii. Tot in anul 2005, Trust Construct SA a mai primit doua contracte in valoare de 8,2 miliarde de lei vechi de la Directia Silvica Alexandria. Afacerile respective au fost parafate in conditiile in care la licitatia organizata au participat doar doi ofertanti.

Politist cu stare

Conform declaratiei de avere proprii, Ion Peligrad detine impreuna cu sotia o avere impresionanta pentru doi functionari publici. Extrem de norocosi, in 2003 cei doi au primit drept donatie doua terenuri (unul intravilan si altul extravilan), insumand 5.700 mp in judetul Olt (din acelasi judet este si Constantin Ghimis, actionarul majoritar al firmei Trust Construct). Dovedind un spirit latifundiar deosebit, cei doi au cumparat in 2004 un teren intravilan in judetul Dambovita. In afara de terenuri, sotii Peligrad mai au doua apartamente cumparate la finele anilor *90. De asemenea, in patru depozite la banci, Ion Peligrad a adunat peste 60.000 de euro, banii fiind depusi in perioada 2000-2004. Surprinzator, in aceeasi perioada (2000-2004) cuplul Peligrad a avut un venit salarial insumat de numai aproximativ 75.000 de euro, suma din care a fost cumparat si terenul din Dambovita. De asemenea, Peligrad spune in declaratia de avere ca a imprumutat 17.500 de lire sterline de la tatal sau pentru a constitui avansul necesar achizitionarii unei locuinte la ANL (in conditiile in care comisarul sef este posesorul mai multor proprietati imobiliare).

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.