Acasă Actualitate Șeful DNA: Compromisul cu desființarea SIIJ total lipsit de eficiență

Șeful DNA: Compromisul cu desființarea SIIJ total lipsit de eficiență

DISTRIBUIȚI

Procurorul şef al DNA, Crin Bologa, a declarat marţi, la RFI, că instituţia pe care o conduce este singura care are competenţa şi capacitatea de a face anchete în dosarele de corupţie săvârşite de magistraţi, subliniind că este total lipsit de eficienţă compromisul privind desfiinţarea Secţiei speciale.

„Garanţii de independenţă nu sunt oferite prin existenţa sau inexistenţa unei secţii. Acest compromis este total lipsit de eficienţă. Aşa cum m-am exprimat în permanenţă, cel puţin pentru infracţiunile de corupţie săvârşite de magistraţi, singura instituţie care are competenţa şi capacitatea necesară de a instrumenta şi a avea rezultate în acest domeniu este DNA. Noi vedem că au început, din luna martie, să fie desemnaţi colegii noştri procurori (în noua structură care a înlocuit Secţia specială, n.r.) pentru a instrumenta cauze cu procurori şi judecători. Eu sper să aibă şi rezultate, dar vor fi lipsiţi de poliţia judiciară, dacă legile justiţiei vor intra aşa în vigoare. Or, noi avem în continuare poliţie judiciară, serviciu tehnic, specialişti. Eu cred că acest compromis este şi va fi lipsit total de eficienţă în combaterea corupţiei în rândul magistraţilor”, a spus Bologa, într-un interviu la RFI.

Şeful DNA a precizat faptul că în rapoartele europene s-a prevăzut expres desfiinţarea Secţiei speciale şi revenirea competenţelor la parchete.

„În ceea ce priveşte Comisia Europeană, atât în raportul MCV, cât şi în raportul privind Statul de Drept s-a prevăzut în mod expres nu numai desfiinţarea Secţiei, ci revenirea competenţei la parchete, aşa cum a fost iniţial. Pentru corupţie – la DNA, pentru competenţa DIICOT – la DIICOT şi celelalte infracţiuni – la parchete. Or, nu a fost respectată această condiţionalitate, decât parţial. Noi nu am primit această competenţă”, a spus şeful DNA.

1 COMENTARIU

  1. Domnule BOLOGA daca tot dovedesti luciditate in combaterea CORUPTIEI la primul program de pregatire profesionala lunara a procurorilor DNA poate implementati istoricul PNA-lui din Spania unde la un teritoriu si o populatie mult mai mare decat a RO aparatul acestei structuri totalizeaza 56 de persoane.
    STRUCTURI DNA IN TOATE STRUCTURILE (judetele) administrative NU DUCE DECAT LA CUMETRII INTRE INFRACTORI SI JUSTITIARI.
    ACEASTA ESTE UNA DIN CAUZELE FUNDAMENTALE ALE DEZVOLTARII FARA NOIMA A CORUPTIEI IN RO.
    ASA A JUNS AVEREA STATULUI IN POSESIA BURGHEZIEI COMUNISTE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.