Acasă Actualitate Şeful Inspecţiei Judiciare e amuzant: protocolul IJ cu SRI nu a fost...

Şeful Inspecţiei Judiciare e amuzant: protocolul IJ cu SRI nu a fost ca celelalte, au existat informări despre abateri disciplinare dar au fost simple surse

DISTRIBUIȚI

Lucian Netejoru, inspector-şef al Inspecţiei Judiciare, este audiat miercuri, 27 martie, de comisia de concurs a CSM, în vedere obţinerii unui nou mandat. Neteojoru a fost chestionat de judecătoarea Evelina Oprina în legătură cu protocolul încheiat de Inspecţia Judiciară cu SRI şi efectele acestui protocol anterior denunţării lui. Netejoru a recunoscut că SRI îl informa despre abaterile disciplinare ale magistraților dar el nu le dădea curs.

„Acest protocol încheiat între IJ şi SRI nu are nimic în comun cu celelalte protocoale care fac chiar și obiectul unui control aflat în faza de finalizare la IJ. Au existat informări despre abateri disciplinare. Au fost simple surse, pentru a vedea dacă este cazul sau nu ca IJ să se sesizeze din oficiu. Ca efecte ale acestui protocol pot să va spun că în niciuna dintre procedurile disciplinare, IJ nu a folosit aceste informații. O dovadă este că nu a fost exercitată nicio acțiune disciplinară pe baza acelor informații. IJ nu a trimis nici din oficiu nici la solicitarea SRI informații cu privire la cauzele aflate pe rolul IJ, indiferent de stadiul în care acestea s-ar fi aflat. Trebuie să afirm foarte clar că SRI nu a solicitat niciodată IJ informații cu privire la vreo lucrare. De aceea am apreciat că nu ar reprezenta o vulnerabilitate aceste informări care au fost extrem de sporadice, că frecvența la intervale deosebite”, a afirmat Lucian Netejoru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.