Acasă Actualitate Șeful parcurilor, Virgil Cârstea, greu de ucis

Șeful parcurilor, Virgil Cârstea, greu de ucis

DISTRIBUIȚI

Directorul Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), Virgil Cârstea (foto stânga), a declarat ieri, la finalizarea audierilor comisiei de disciplină din Primăria Capitalei, că a fost chemat și audiat "pentru faptele sale bune". Cârstea a refuzat să dea alte detalii despre audiere, însă avocatul acestuia, Cătălin Dancu, a spus că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost consiliat extrem de neprofesional în acest caz, motiv pentru care se află într-o "postură dificilă".  Activitatea directorului de la parcuri a fost "cernută" anterior de către Curtea de Conturi și de către DNA și nimeni nu a găsit nicio ilegalitate. Simplele interpretări ale consilierilor lui Oprescu nu pot ține piept controalelor făcute de instituțiile abilitate  ale statului.

Surse care au participat la audieri au declarat că directorul ALPAB a fost acuzat în timpul ședinței și de faptul ca nu a anunțat la timp expirarea contractelor din Satul Francez. Oamenii lui Oprescu au aflat de expirarea contractelor la sfârșitul anului, tocmai dintr-un referat depus de Virgil Cârstea la cabinetului Primarului General, la două săptămâni după alegerile locale. Prin urmare, nu înțelegem ce înseamnă anunțarea la timp. Poate domnul Oprescu dorea să fie informat de aceste lucruri încă din timpul campaniei electorale, bazându-se pe capacitățile sale paranormale care-l dădeau drept câștigător. După încheierea audierilor, șeful comisiei de cercetare disciplinară din Primăria Capitalei, Andrei Creci, a spus că, fiind vorba de un dosar foarte mare, rezultatele anchetei vor fi făcute publice, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare.

Amatorism

Dancu a apreciat că echipa de profesioniști a lui Oprescu mai are "foarte mult de învățat" despre actele administrative și a apreciat ca fiind "inadmisibil" ca acte care au fost supuse timp de patru ani unor controale repetate de către instituțiile abilitate ale statului să fie interpretate, printr-o "simplă frază" sau "apreciere", ca fiind ilegale.
Acesta a explicat că este vorba de contracte și acte administrative care au făcut obiectul mai multor tranzacții comerciale și cărora consilierii personali ai primarului general le-au dat "interpretări și valori", catalogându-le ca ilegale. Potrivit celui de-al doilea avocat al lui Cârstea, Petre Lăzăroiu, este vorba de actele administrative care au fost supuse controlului Curții de Conturi și al Direcției Naționale Anticorupție, acte încheiate cu mult timp în urmă și care au fost constatate de aceste instituții ca fiind perfect legale.

Motiv

Virgil Cârstea a fost chemat la audieri pentru soluționarea unei reclamații primite de la un cetățean bucureștean, patron al unui restaurant din Parcul Cișmigiu. Potrivit directorului ALPAB, autorizația de funcționare a restaurantului în cauză expirase, spațiul din jurul restaurantului fiind neîngrijit și degradat. Cârstea a mai spus că după expirarea contractului, restaurantul a fost desființat, în locul său fiind construit un stand expozițional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.