Acasă Actualitate Șeitan: Asumarea răspunderii pe legea pensiilor nu se mai face, proiectul va...

Șeitan: Asumarea răspunderii pe legea pensiilor nu se mai face, proiectul va trece în Parlament

DISTRIBUIȚI

Secretarul de stat în Ministerul Muncii,  Mihail Șeitan, a declarat, ieri, după discuțiile cu partenerii sociali, că asumarea răspunderii pe Legea privind sistemul unitar de pensii nu se mai poate face și că proiectul va trece în Parlament, care va trebui să analizeze și să decidă.
Șeitan a spus că asumarea răspunderii pentru Legea pensiilor este puțin probabilă în contextul actual, deoarece „ar trebui să existe un guvern care să poată să-și asume răspunderea“.
„Asumarea nu se mai face. Legea va trece în Parlament, pentru că orice lege se analizează în Parlament, iar Parlamentul, în înțelepciunea lui, decide“, a mai spus secretarul de stat.
Mihail Șeitan a adăugat că discuțiile cu partenerii sociali vor continua, întrucât România este obligată prin acordul cu Banca Mondială și FMI ca la sfârșitul anului să aibă o lege a pensiilor în vigoare, cu efecte pe bugetul din 2010, astfel încât tranșele de finanțare să fie asigurate, întrucât acești bani sunt necesari pentru acoperirea deficitului.
Și secretarul de stat Valentin Mocanu a subliniat că reprezentanții Ministerului Muncii au obligația să aducă îmbunătățiri, astfel încât proiectul de lege să aibă o formă cât mai bună din punctul de vedere al partenerilor sociali.
„Ce se va întâmpla pe procedură în Parlament e treaba lui și el va decide și forma utilizată pentru a adopta proiectul. Important este că România și-a asumat niște obligații și ar fi corect să le îndeplinească“, a declarat Mocanu.
Cei doi secretari de stat au precizat că au primit până acum mai multe amendamente, atât de la partenerii sociali, cât și de la ministere, care urmează să fie analizate de echipa tehnică.
Reprezentanții Ministerului Muncii au mai spus că cea mai mare parte a amendamentelor primite va fi luată în considerare.
Ei au afirmat că, până la sfârșitul acestei săptămâni, amendamentele considerate valide vor fi integrate în textul proiectului de lege, urmând ca acesta să fie rediscutat cu partenerii sociali săptămâna viitoare și apoi finalizat.
„În acest moment, guvernul este demis de Parlament, dar trebuie să se ocupe de treburile țării până când apare un altul. Avem obligația să păstrăm funcționalitatea acestei țări“, a mai spus Șeitan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.