Acasă Actualitate Serviciul Român de Informații calmează spiritele panicate de declarațiile Sorinei Pintea

Serviciul Român de Informații calmează spiritele panicate de declarațiile Sorinei Pintea

DISTRIBUIȚI

Serviciul Român de Informații anunță printr-un comunicat de presă că există atacuri cibernetice la patru spitale din țară: Victor Babeș (București), Huși, Dorohoi și Cărbunești.

„Din datele pe care le detinem pana acum, urmare a semnalarilor primite de CERT RO la nr special 1911 si transmise mai departe catre Centrul National Cyberint am constatat ca sunt afectate de ransomware ul BadRabbit 4 spitale: Victor Babes – Bucuresti, Husi, Dorohoi si Carbunesti. O echipa a CNC a plecat la Victor Babes pentru a analiza situatia si a ridica artefactele care ne permit sa intelegem cum are loc infectia si ce masuri trebuie luate pt a o opri. Din analizele preliminare efectuate reise faptul ca pt oprirea infectiei este suficienta intalarea oricarui produs antivirus recunoscut in domeniu. Cel mai probabil infectia se bazeaza pe inginerie sociala (pacalirea utilizatorului) si nu pe exploatarea unei vulnerabilitati (slabiciuni) a sistemului. Ransomwareul nu este de mare complexitate, fiind detectabil de catre orice produs antivirus clasic.”, transmite SRI.

1 COMENTARIU

  1. SRI ocupati-va si de Mafia din APELE ROMANE formata din directorii mamaie , pusi politic, care de ieri stau ascunsi la BRAILA, iar de azi se duc la TULCEA la „recreere” a se citi si aprofunda cum sa faca smecherii cu banii de investitii!!!pentru lucrarile de aparare de pe cursurile de apa ale tarii!!!!sa filmam si fotografiem cu se pleca in masinile statului, de la locatiile in cauza!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.