Acasă Actualitate Sfaturi utile pentru călătoria cu trenul în siguranță

Sfaturi utile pentru călătoria cu trenul în siguranță

DISTRIBUIȚI

Dacă în această perioadă alegeți să călătoriți cu trenul, polițiștii de la Transporturi vă recomandă:

Urmăriți prognoza meteo și nu plecați la drum dacă se anunță ninsori abundente! Există riscul să rămâneți înzăpeziți. Informați-vă asupra mersului trenurilor sau întârzierile de trenuri cauzate de starea vremii.

Evitați să parcurgeți distanțe lungi și greu accesibile în zone unde există pericolul de blocaj sau accidente cauzate de căderi masive de zăpadă.

În cazul în care urmați un tratament medicamentos, verificați dacă aveți la dumneavoastră medicamentele necesare pe timpul călătoriei.

În gări și autogări, asigurați-vă banii, bagajele sau alte valori, când vă aflați la ghișeele caselor de bilete ori în alte puncte aglomerate din gară, pentru a preveni furturile de bagaje și din buzunare.

Dacă sunteți obosiți și abia așteptați să trageți un pui de somn, în tren sau în sala de așteptare, gândiți-vă că hoții deja visează să vă întâlnească!

Priviți întotdeauna în jurul dumneavoastră când scoateți banii! Nu expuneți bunurile de valoare pe care le aveți asupra dumneavoastră și observați reacția persoanelor din jur când manipulați valori.

Nu lăsați servieta sau bagajele nesupravegheate, pe scaun, în compartiment, pe culoarul vagonului ori în sălile de așteptare ale gărilor! Evitați să ațipiți în tren ori în sălile de așteptare, dacă nu sunteți în compania altor persoane cunoscute!

Nu achiziționați bunuri de la vânzătorii ambulanți!

Nu încredințați bunurile personale și bagajele unor persoane necunoscute!

Dacă discutați cu persoane necunoscute în timpul călătoriei ori așteptării în gări și autogări, nu-i acordați detalii despre bunurile de valoare pe care le aveți asupra dumneavoastră.

Nu consumați băuturi, cafea ori alte alimente oferite de alt pasager în timpul călătoriei! Acestea pot conține substanțe stupefiante ce pot cauza somnolență ori stare de inconștiență.

În cazul în care ați fost martorul ori victima unei infracțiuni comise în trenurile de călători, în stațiile CFR ori în autogări, adresați-vă urgent celei mai apropiate unități de poliție transporturi, încercând să aduceți la cunoștința polițiștilor toate detaliile care pot duce la soluționarea cauzei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.