Acasă Actualitate Simona Marinescu e acuzata de trafic de influenta pentru prieteni -din staff-

Simona Marinescu e acuzata de trafic de influenta pentru prieteni -din staff-

DISTRIBUIȚI

In plina campanie anticoruptie a Cabinetului Adrian Nastase, soldata cu adoptarea pachetului anticoruptie, senatorul PSD de Vrancea Simona Marinescu a intervenit telefonic pentru oprirea unui control la spitalul din Adjud. -Interventia- a fost facuta miercuri, 19 martie 2002, Simona Marinescu efectuand apelul de pe numarul de telefon 0724/217772, numar inregistrat pe seama Bega Grup, al fratilor Cristescu, buni prieteni cu senatorul PSD, dupa cum am mai aratat in -Curentul-. La celalalt capat al firului s-a aflat -incapatanatul- director al Directiei de Sanatate Publica Vrancea. Desi -coleg-, doctorul Dumitru Constantin a refuzat sa cedeze insinuarilor senatoarei fata de viitorul politic al unora sau altora, continuand operatiunea de control.

-Mi-a solicitat sa intrerup controlul-

Doctorul Dumitru Constantin, seful Directiei de Sanatate Publica Vrancea, relateaza: -Noi am fost convocati la Ministerul Sanatatii in cursul zilei de marti, unde am prezentat macheta cu proiectul de restructurare a unitatilor din judet. In seara in care m-am intors, am fost convocat de un reprezentant de la prefectura cu sefa Corpului de control a domnului prefect si am avut tematica de control sa urmarim anumite aspecte in Spitalul Adjud. Acolo era control de cateva zile de la Curtea de Conturi si intr-un fel am suprapus unele date.

Voiam sa vedem daca sunt compatibilitati sau incompatibilitati legate de activitatea domnului doctor Bercea, care este si directorul Casei de Asigurari de Asigurari de Sanatate Vrancea in legatura cu programul acestuia. Ne-au fost date de catre Curtea de Conturi mai multe acte, in care erau trecute, conform registrului de operatii, ora cand a intrat bolnavul in operatie si ora la care a iesit, din care a reiesit foarte ferm ca o activitate medicala era desfasurata in timpul programului de la casa de asigurari. Sigur ca n-avem ce-i imputa pe linie medicala, si-a facut datoria, este datoria celor care conduc Casa Nationala sau a prefecturii sa dispuna masurile in consecinta. Pe la ora 10.00 am fost sunat de doamna senator Simona Marinescu care, cu nonsalanta, mi-a solicitat sa intrerup efectuarea controlului pentru ca nu ar fi corect. Eu insa, ca o unitate descentralizata, tin de Prefectura judetului Vrancea si ma supun ca atare dispozitiilor acesteia. Sigur ca n-am dat raspuns la alte aspecte pe care le-a pus in legatura cu alti conducatori din institutiile centrale ale judetului, e problema dumneaei, de perspectivele politice ale unor alte personalitati. Apreciez ca doamna senator nu avea, categoric, nici o competenta sa intervina in control, poate doar sub aspect politic, dar in afara faptului ca am vazut-o de cateva ori la televizor, n-o cunosc-.

Mi-a spus ca daca nu-i cunosc staff-ul, n-am ce cauta in politie

-Apelurile- doamnei Simona Marinescu, in diverse situatii, par a fi, de fapt, o mai veche meteahna. In anul 2001, pe cand era tot senator, dar PD, Simona Marinescu este acuzata ca ar fi intervenit in favoarea unor firme aflate sub lupa politiei si Garzii Financiare, dupa cum ni s-a povestit, sub rezerva anonimatului, de catre interlocutorii -de ocazie- din Garda Financiara si de la politie.

-Lucram la un caz in 2001 si m-a sunat doamna senator sa ma intrebe de ce nu o anuntam si pe dumneaei cand facem verificari la anumite firme, unde se efectua verificarea unor tranzactii suspecte cu produse petroliere. I-am spus ca, legal, nu avem nici o obligatie sa anuntam pe nimeni, decat pe sefii nostri. Doamna s-a declarat un pic deranjata ca de ce am declansat anumite actiuni de control la diverse firme fara s-o informam pe dumneaei, ca sunt oamenii din staff-ul dumneaei. Nu stiam despre dansii sa fie membri ai PD, doar dupa aceea am aflat ca au colaborat, au sprijinit politic, nu stiu cum si in ce fel-.

La politie, asijderea: -In timpul programului, am fost sunat pe telefonul mobil, de o femeie, care s-a prezentat Simona Marinescu. De cand iti permiti dumneata sa te iei de oameni din staff-ul meu? sDar nu scrie pe fruntea nimanui ca sunt in staff-ul dumneavoastrat. Daca dumneata nu stii care oameni sunt in staff-ul meu, n-ai ce sa cauti in politie. Am sa am grija cand vin in teritoriu sa te chem la mine si sa stam de vorba. Ai realizat despre cine-i vorba? Este vorba despre -X- si mi s-a spus numele si societatea-.

Simona Marinescu zice c-a dat telefonul

-Nu este adevarat. Am vorbit cu directorul Directiei de Sanatate Publica de la Vrancea, incercand sa ma informez asupra situatiei afland ca acolo sunt unele probleme, dar niciodata n-am facut o asemenea interventie mai ales cu un coleg, cu atat mai putin in domeniul sanatatii, unde sunt atatea probleme. Dansul m-a informat care este situatia, am vorbit si cu doamna ministru care mi-a spus ca este o comisie de verificare in circuit, care trece prin toate judetele. Nu am insinuat sa se opreasca controlul. Nu am intervenit pe langa politie pentru sistarea vreunei operatiuni de control. Stiu de ce ma intrebati toate astea. Eu am dat un interviu in presa locala in legatura cu deciziile care s-au luat la Vrancea in organizatie si aceasta, o parte a organizatiei, imi face probleme. Nu mai am acel telefon-. Ceea ce ar fi putut fi valabil cel mai tarziu de ieri, dat fiind ca la intrebarea noastra daca este sigura ca nu a sunat miercuri de pe acel numar ne-a cerut sa o lasam sa verifice, refuzand sa ne confirme sau sa infirme daca telefonul in cauza este inregistrat pe Bega Grup, al fratilor Cristescu. -Eu am numerele 0744… si acesta de pe care vorbim-, ne-a declarat doamna Simona Marinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.