Acasă Actualitate Sindicaliștii din Finanțe: câțiva politicieni influenți au făcut din ANAF un instrument...

Sindicaliștii din Finanțe: câțiva politicieni influenți au făcut din ANAF un instrument de șantaj. 1950 de specialiști au plecat

DISTRIBUIȚI

Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor ” SED LEX ” condusă de Vasile Marica explică printr-un comunicat transmis CURENTUL cum a acționat ANAF începând cu anul 2013, în timpul guvernării Ponta:

„Odata cu reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală din 2013, un grup mic de politicieni influenți a hotărât să-și creeze un instrument foarte puternic de șantaj, aducând la un loc ofițeri SRI, procurori și oameni special angajați de către conducerea ANAF din acea perioadă. Prin această măsură au fost dați afară 1950 de specialiști la nivel național pentru a face loc celor veniți la noua structură constituită – direcția antifraudă fiscală.
Concomitent, a fost desființată Autoritatea Națională a Vămilor, fiind distruse sau pierdute arhivele instituției pentru a nu se mai cunoaste modul în care operau dutyfree-urile în perioada când vama era condusă de Gelu Ștefan Diaconu.
De asemenea, a fost desființată Garda Financiară, pierzându-se toate arhivele referitoare la operațiunile ce vizează produsele accizabile (alcool, petrol, țigări).
Cum acționa noul grup organizat, acoperit de prevederi legale special create:
– ofițerii SRI (au fost detașați de la SRI aproximativ 250 de ofițeri) veneau în instituție cu direcțiile de acțiune trasate (firme, persoane etc).
– Direcția Antifraudă lucra la comanda lor, fiind executate întrutotul ordinele acestora; se făceau plângeri penale pe bandă rulantă celor care erau vizati dar de cele mai multe ori aceste plângeri nu se confirmau sau controalele se dovedeau superficiale.
– Colegii de la antifraudă detașați la parchete preluau plângerile și solicitau puncte de vedere de la structurile de specialitate ale sistemului instituțional al ANAF.
Ne miră în continuare cum cei care au orchestrat aceste operațiuni nu pățesc nimic, chiar au tupeul să explice opiniei publice cum funcționează statul de drept, deși cunosc perfect mizeria creată și faptul că din ANAF au plecat 1950 de specialiști pentru a se putea înființa acest adevărat instrument al terorii.”

Biroul de presă al SEDLEX

Citește și Procedura emisă de infractorii Ponta și Vâlcov s-a dovedit o imbecilitate: ajunseseră vânzătorii să se întrebe că dacă un client refuză să ia restul de 10, 20 de bani ei trebuie să înghită monedele ca să nu le găsească inspectorii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.