Acasă Actualitate Sindicalistul Marius Petcu, condamnat la șapte ani de închisoare pentru corupție

Sindicalistul Marius Petcu, condamnat la șapte ani de închisoare pentru corupție

DISTRIBUIȚI

Marius Petcu, fostul lider al CNSLR-Frăția și al Federației Sanitas, a fost condamnat la șapte ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de corupție, a decis, ieri, Tribunalul București.
Tribunalul București l-a condamnat pe Marius Petcu la șapte ani de închisoare cu executare, acestuia fiindu-i, totodată, interzise unele drepturi pentru o perioadă de zece ani. Fostul lider sindical trebuie să-i restituie lui Petre Scrieciu suma de 1.398.400 lei De asemenea, Petcu trebuie să dea 15.000 de lei cheltuieli judiciare. Decizia poate fi atacată cu apel.
Marius Petcu a fost eliberat din arest în 20 iunie, ca urmare a deciziei definitive a Curții de Apel București, care a admis cererea lui de eliberare provizorie sub control judiciar.
"În privința inculpatului (Marius Petcu, n.r.) nu rezultă și nu s-a făcut nicio dovadă că ar împiedica buna desfășurare a procesului penal, prin sustragerea sa, prin influențarea participanților procesuali în declarațiile lor – chiar dacă în cauză sunt de audiat martorii stabiliți prin rechizitoriu – ori că ar putea comite noi infracțiuni", se arăta în motivarea deciziei Curții de Apel București prin care Petcu, acuzat de luare de mită în formă continuată, a fost eliberat provizoriu sub control judiciar.
Petcu a stat în arest preventiv din 31 martie, el fiind prins, în 24 martie, luând mită 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, sumă ce ar fi reprezentat o parte din banii ceruți pentru ca firma omului de afaceri să execute lucrările la un centru pentru sindicate din Snagov.
În 21 aprilie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au trimis în judecată pe Marius Petcu, pentru luare de mită, în formă continuată.
Procurorii au stabilit că, în perioada septembrie 2009 – martie 2011, în calitate de președinte al Federației Sanitas, Petcu ar fi primit de la Petre Scrieciu, administratorul unei societăți comerciale, denunțător în cauză, sume de bani totalizând 1.398.400 lei, în schimbul atribuirii către firma acestuia a unui contract de execuție lucrări.
Potrivit procurorilor, banii au fost primiți în mod repetat, câte 87.400 de lei lunar, o rată reprezentând aproximativ 20% din valoarea fiecărei situații de lucrări decontate în cadrul contractului care avea ca obiect construirea "Centrului de educație, perfecționare și recreere – Snagov".
De asemenea, în 1 februarie, Marius Petcu ar fi primit de la Scrieciu, prin intermediar, un imobil situat în stațiunea Predeal în valoare de 535.165 de lei. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranșe din mită neplătite încă, cele aferente lunilor următoare, sau de a facilita obținerea de către aceeași firmă a unei lucrări viitoare, susțin procurorii DNA.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.