Acasă Actualitate „Șobolanii roșii” țin cu dinții de luntrea USL. Tăriceanu și Constantinescu –...

„Șobolanii roșii” țin cu dinții de luntrea USL. Tăriceanu și Constantinescu – primii la apel

DISTRIBUIȚI

Oportunismul este plastic definit printr-o expresie românească cu iz marinăresc de baltă. Oportunistul este descris ca un personaj ce stă cu fundul  în două/șapte luntri. Practic întreaga clasă românească s-a aflat în această postură dintotdeauna. Toți sunt sau vor fi traseiști sau mai exact barcagii. Când a lansat expresia alianța ticăloșită, Traian Băsescu știa prea bine ce a făcut. ?ê?£obolanii roșii au ieșit la iveală acum de prin to felul de cotloane și încearcă cu disperare să țină de luntrea USL, să nu li se scufunde șandramaua. Însă degeaba se fac luntre și punte, acum Iliescu, Constantinescu, Tăriceanu și încă vreo câțiva desperados liberali care nu își pot scrie cu inima ușoară demisiile, care n-au apucat încă să sugă de la țâța bugetului, ofticați la maximum că li s-a tras ciolanul de sub gheare.
Unii probabil vor sări în luntrea parlamentară a PSD. Tăriceanu după ce a lansat un mesaj clamoros și-a și anunțat demisia. Răvașul său merită să fie nemuritor, deoarece e antologic: “Dragă Crin, dacă tu nu-ți vei asuma această responsabilitate, atunci o voi face eu. Îi voi cere primului ministru Victor Ponta să-și mențină toate angajamentele luate în cadrul USL, față de PNL, respectiv menținerea tuturor pozițiilor în structurile centrale și locale, listele comune la Parlamentul European, cât și un lucru foarte important, susținerea unui candidat liberal la Președinția României", a declarat Tăriceanu.
Cea mai tare parte din declarația incredibil de tembelă a lui Tăriceanu s-a referit la…căsătorie. Un om cu cinci neveste (până acum) care dă sfaturi despre căsnicie, îmi aduce aminte de un alt proverb românesc, ce se referă la vorbitul de funie în casa spânzuratului. „Această criză nu a fost generată de dispute ideologice în cadrul USL, între noi și partenerii social-democrați. A fost o criză mai degrabă în jurul unor nume, fie ei chiar și miniștri, a fost o criză de orgolii, a fost o criză de ambiții politice și care în final a avut deznodământul pe care îl știți ieri. Sigur, eu cred că în orice căsătorie pot să apară și mici neînțelegeri, dar micile neînțelegeri nu duc întotdeauna obligatoriu la un divorț. Cam același lucru se poate spune și despre situația din cadrul USL", a mai afirmat inextricabilul Tăriceanu.
Dacă Tăriceanu rămâne de neînțeles, că doar d’aia este el inextricabil, în schimb furia lui Iliescu este ușor de înțeles. Tătuca Ilici a aruncat iarăși un termen ciobănesc la adresa lui Crin și Ponta – i-a făcut pe amândoi cârlani, adică berbecuți castrați care au încetat să sugă – conform DEX. Ca circoteca să fie completă și ca să ne menținem în zona dragă lui Iliescu, zona de berbeci și țapi castrați, trebuie citat și Emil Constantinescu care a ieșit și el public cu un mesaj kilometric. Mai lipsește Regele Mihai sau Duda, și desigur bloggerul pușcăriilor, Adrian Năstase.

Emil – ca la pașopt

Constantinescu, cu același verbiaj inept ce-l caracterizează invocă, culmea CDR, organizație pe care chiar el a distrus-o!! Citez: “imaginea C.D.R. a rămas, în ciuda unor realizări incontestabile pe plan intern și extern, ca una a conflictelor tocmai din cauza excesului de declarații publice contradictorii din partea membrilor coaliției. Depășirea cu înțelepciune a crizei actuale poate constitui un precedent pozitiv pentru viața politică a țării în viitor. Dumneavoastră ați susținut permanent, și mulți oameni de bună credință au acceptat ideea, că proasta funcționare a justiției și a multor alte instituții importante este cauzată de prezența în acestea a unor ofițeri acoperiți ai serviciilor de informații, care au creat o periculoasă structură subterană. Numai o implicare comună a unui președinte și a unui prim ministru, ambii onești, neșantajabili și deciși să instaureze un adevărat stat de drept, pot rezolva această problemă. La fel cum și mult clamata luptă împotriva corupției nu poate avea rezultate decât dacă o astfel de colaborare exemplară va exista între dumneavoastră, pentru a face împreună curățenie în administrație și în toate instituțiile statului. Dacă acest lucru se va întâmpla, vom putea scăpa de umilitoarea postură din coada clasamentelor europene și să avansăm încet spre o poziție onorabilă.”
Să te referi la USL ca la o construcție de promovare a statului de drept, când miza principală a găștii din spatele Uniunii bolșevice a fost tocmai acapararea justiției , când USL-ul a votat în masă pentru a-și exonera infractorii trebuie sa fii ori foarte afectat, ceea ce e foarte posibil, ori lipsit de  simțul realității– ceea ce e mai mult decât probabil, în opinia mea.
Frica păzește bostănăria, este un alt proverb românesc plin de miez, care se aplică și în cazul de față, la ecuația spargerii USL. Liberalii au temeiuri serioase de frică față de ce va urma, chiar dacă aparent Ponta și baronii lui Dragnea câștigă o parte mai mare din bostănărie, ocupând tot ce eliberează liberalii.
Din toată această tevatură a spargerii ticăloasei Uniuni bolșevico-liberale creată de Ilici și Voiculescu – alt pușcăriabil,  Crin Antonescu, în tandem cu alde Iohannis, ar avea de câștigat, speră el și alții de “afară” imaginea de partid parlamentar de opoziție, revopsit iute în culori de dreapta. Degeaba pictează barcazul în alte culori, cum au făcut-o penibil și alții. Mă îndoiesc că românii vor fi atât de imbecili, în masă, încât să uite că toți ăștia sunt niște travestiți, niște , niște zoaie ale politicii de canal.
Ce-i drept, cu toții, mai ales liberalii, trebuie să-i mulțumească lui Traian Băsescu, deoarece ura la adresa președintelui le-a oferit astăzi posturi de parlamentari, primari, președinți de consilii județene. Să vedem dacă va mai merge șmecheria in continuare, deși  teoretic, mașinăria pesedistă  s-ar mai putea tura încă odată, iar la capitolul naivi nu ducem lipsă. Dovadă stau sondajele de opinie în care după doi ani de guvernare televizată, USL, dominat de PSD, bate lejer tot ce mișcă pe scena politică.

George Roncea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.